WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η αγαπημένη μου στιγμή της ημέρας


The Jennettes

9 Νοεμβρίου 2020

Η αγαπημένη μου στιγμή της ημέρας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο λυτρωτικό μέσα στην καθημερινότητα από μία στιγμή που σου προσφέρει τη μεγαλύτερη προσωπική ευχαρίστηση. Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας κάτω από τις έντονες και διαφορετικές συνθήκες που όλοι ζούμε τον τελευταίο καιρό, απορροφούν μεγάλο κομμάτι της ενέργειάς μας, αλλά δεν μπορούν να στερήσουν τις μικρές χαρές και απολαύσεις της ζωής μας. Η πρώτη αγαπημένη στιγμή της ημέρας είναι κατά γενική ομολογία, το πρωί με το που ανοίγουμε τα μάτια μας και συνειδητοποιούμε ότι είμαστε καλά και εμείς, αλλά και αυτοί που αγαπάμε! Οι υπόλοιπες χτίζονται μέσα στον μικρόκοσμό μας και θα λέγαμε πως, αν και είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, έχουν ένα κοινό συστατικό, που δεν είναι άλλο από τη μαγεία! 

Εύα Καραμπάτσου: Οι αγκαλιές με τον Αλέξανδρο

Όταν πριν 3 χρόνια έφερα στον κόσμο τον Αλέξανδρό μου, δεν πίστευα ποτέ ότι θα μου χάριζε στιγμές καθημερινής ευτυχίας, γέλιου και απίστευτων αποριών! Η πιο χαλαρωτική στιγμή μέσα στην ημέρα γεννιέται όταν ξαπλώνει δίπλα μου και αρχίζει να με ρωτάει με ένα βλέμμα γεμάτο περιέργεια: «Γιατί έχω δύο μάτια αν βλέπω μόνο ένα πράγμα;» ή «Γιατί δεν μπορώ να δω τα μάτια μου;». Κι εγώ να προσπαθώ να βρω τις απαντήσεις, που θα τον ικανοποιήσουν, αλλά και να καταλάβω πώς είναι δυνατόν ένα τρίχρονο να έχει αυτές τις απορίες;

jenny.gr

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να ξεχωρίσω εύκολα την πιο αγαπημένη μου στιγμή μέσα στην ημέρα, καθώς φροντίζει να με κάνει να απολαμβάνω το κάθε λεπτό της καθημερινότητας μαζί του. Τον τελευταίο καιρό, έχει αρχίσει να παίζει περισσότερο σαν παιδάκι πια, και οι ερωτήσεις του πολλές φορές δεν έχουν απάντηση. Λατρεύω τις στιγμές εκείνες μέσα στην ημέρα, που του μαθαίνω νέα πράγματα, και ειδικά όταν παίζουμε με τα γράμματα της Αλφαβήτας. Τον βλέπω να προσπαθεί να σχηματίσει λεξούλες και όταν το καταφέρνει, το χαμόγελό του με κάνει την πιο ευτυχισμένη μαμά στην πιο ευτυχισμένη στιγμή μίας γεμάτης ημέρας μαζί του!

Ελένη Τσούτση: Η βραδινή ρουτίνα περιποίησης

Το τελευταίο διάστημα ανακάλυψα πόσο με χαλαρώνει να αφιερώνω περισσότερο χρόνο στη βραδινή μου ρουτίνα περιποίησης. Από το ντους μέχρι την εφαρμογή των προϊόντων skincare. Αποφάσισα λοιπόν, ότι μετά από μια κουραστική μέρα οφείλω να κάνω στον εαυτό μου το καλύτερο δώρο - να μετατρέψω το μπάνιο μου σε ένα μικρό spa. 

jenny.gr

Είναι σημαντικό να δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας και να του προσφέρουμε στιγμές χαλάρωσης ακόμη και μετά από μια απαιτητική ημέρα, που ίσως αισθανόμαστε, ότι δεν έχουμε τόση διάθεση. Ανέκαθεν μου άρεσε να τηρώ πιστά την skincare routine μου πριν κοιμηθώ αλλά πλέον αυτή η στιγμή έχει εξελιχθεί αφού έχουν προστεθεί και άλλα steps - βάζω την κατάλληλη χαλαρωτική μουσική, ανάβω τα κεριά μου, κάνω το ντους μου και έπειτα περιποιούμαι τόσο το σώμα μου όσο και το πρόσωπό μου. 

Τζουλιάννα Καρνέζη: Οι στιγμές με τον σκύλο μου

Αρχικά να πω ότι σαν "σκυλομαμά" απολαμβάνω να περνάω χρόνο με τον σκύλο μου. Αγαπάω τον τρόπο, που με υποδέχεται όταν γυρνάω σπίτι, αγαπάω να παίζω μαζί του, αγαπάω τις αγκαλιές και τα χάδια που κάνουμε, αγαπάω την κάθε στιγμή που περνάω μαζί του.

jenny.gr

Ο σκύλος μου με κάνει με πολλούς τρόπους χαρούμενη και ένας από αυτούς είναι η πρωινή μας βόλτα, η οποία πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Η βόλτα και το παιχνίδι είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε ο ένας στον άλλο. Ο σκύλος μου καταλαβαίνει ότι ενδιαφέρομαι για εκείνον και δένεται ακόμα περισσότερο μαζί μου, ενώ εγώ βλέπω μέσα από αυτή τη διαδικασία το αγαπημένο μου τετράποδο σε στιγμές ξεγνοιασιάς και ελευθερίας και δένομαι μαζί του. Γιατί, στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι που μετράει περισσότερο, και για τους δυο μας!

Έλενα Κρητικού: Ένα καλό βιβλίο, ένα ποτήρι άπερολ και το αγαπημένο Grana Padano

Οι στιγμές, που έχουν τη δύναμη να μας χαλαρώνουν μετά από μία έντονη ημέρα, είναι πολύτιμες. Γι' αυτό χρειάζεται να τις καταγράφουμε στο μυαλό μας και με την πρώτη ευκαιρία να τις επαναλαμβάνουμε για να απολαμβάνουμε τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Συνήθως, η πιο αγαπημένη στιγμή της ημέρας χτίζεται από τους ανθρώπους, που έχουμε επιλέξει να έχουμε κοντά μας, αλλά μπορεί να διαμορφωθεί και από συνήθειες που μοιραζόμαστε μαζί τους! Η δική μου αγαπημένη στιγμή μέσα στην ημέρα γεννιέται κάθε βράδυ, τη στιγμή που κλείνω οθόνες και αποφορτίζομαι από οτιδήποτε ανήκει στον κόσμο της τεχνολογίας, παίρνοντας στα χέρια μου ένα καλό βιβλίο και ένα ποτήρι άπερολ.

jenny.gr

Η στιγμή της δικής μου μαγείας μέσα στην καθημερινότητα ολοκληρώνεται με το πιο αγαπημένο συνοδευτικό, που δεν είναι άλλο από το Grana Padano. Η μοναδική γεύση αυτού του τυριού και οι σωστές τεχνικές, που διατηρούνται εδώ και αιώνες και συνθέτουν την επιτυχημένη υπογραφή του, με κάνουν να μην το παραλείπω ποτέ από τον κατάλογο των πραγμάτων που υπογράφουν τις πιο χαλαρωτικές μου στιγμές μέσα στην ημέρα! Ως ένα από τα πιο γνωστά τυριά της Ιταλίας, που δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν 900 χρόνια από τους Κινστεριανούς μοναχούς της μονής του Chiaravalle, κοντά στο Μιλάνο, προσφέρει μια ασύγκριτη γευστική διαδρομή, όχι μόνο μέχρι έναν άλλον πολιτισμό, αλλά και κάθε φορά που το τρώω. Με εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες, το Grana Padano έχει γίνει το αγαπημένο της οικογένειας, αφού είναι αναμφίβολα, μοναδικό και ασύγκριτο στην υφή και την ποιότητα.

jenny.gr

Το γεγονός ότι είναι ευέλικτο σε ποικίλες διατροφικές ανάγκες, εξυψώνει κάθε μπουκιά σε ένα τέλειο μείγμα θρεπτικών ουσιών, περιέχοντας παράλληλα, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας σε υψηλή συγκέντρωση, αντίστοιχα. Η δική μου αγαπημένη στιγμή μέσα στην ημέρα χτίζεται από το όνομα Grana Padano και συνοδεύεται κάθε φορά, από κάποιες ακόμη αγαπημένες συνήθειες και ανθρώπους, που απογειώνουν την καθημερινότητα, προσφέροντάς μου μικρές στιγμές μαγείας!

Μάρθα Κουμπάνη: Οι μικρές διαδρομές μέχρι τις ωραιότερες βιτρίνες

Αν έχω μια αγαπημένη συνήθεια, αυτή είναι να περπατάω στην πόλη και να χαζεύω τις βιτρίνες της. Ζω στο κέντρο και αυτό σημαίνει ότι ακόμα και η πιο μικρή διαδρομή μου μέχρι το περίπτερο περιλαμβάνει στάσεις έξω από τα μεγαλύτερα καταστήματα μόδας και ομορφιάς. Όσο κι αν βιάζομαι, απολαμβάνω να κοντοστέκομαι μπροστά στα κρύσταλλα της βιτρίνας και να χαζεύω τα looks, που φορούν τα mannequins, την ώρα που το δικό τους “βλέμμα” πλανάται στις μεγάλες λεωφόρους με τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

jenny.gr

Πίσω από το γυαλί, είναι “χτισμένα” παραμυθένια σκηνικά, όλο χρώμα και φαντασία. Αρκεί μια στιγμή και μπροστά στα μάτια μου εκτυλίσσονται οι πιο αναπάντεχες ιστορίες. Περιεργάζομαι τα σύνολα, τα χρώματα, τις λεπτομέρειες και δημιουργώ στο μυαλό μου δικούς μου συνδυασμούς ανάμεσα σε βιαστικούς περαστικούς και την οχλοβοή του κόσμου που δεν σταματά να κινείται λεπτό. Δεν είναι λίγες οι φορές που μια απλή βόλτα καταλήγει σε shopping! Λατρεύω αυτές τις στιγμές!

Photo Credits: Χρήστος Λώλος

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.