WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου


4 Νοεμβρίου 2020

6 χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου

Μερικοί φίλοι είναι σαν οικογένεια, μπορεί και καλύτεροι από την οικογένεια. Όλοι, ή σχεδόν ολοι, έχουμε εκείνους τους φίλους που είναι οι πρώτοι άνθρωποι που καλούμε σε περίπτωση ανάγκης. 

Η ύπαρξη μιας αληθινής φιλίας είναι μεγάλη ευλογία. Ο λόγος που το λέμε αυτό είναι επειδή λόγω των γρήγορων ρυθμών ζωής που έχουμε, είναι πλέον δύσκολο να βρούμε αληθινή φιλία. Έτσι λοιπόν είναι καιρός να μάθουμε πώς να έχουμε υγιείς φιλίες και τι να κάνουμε για να τις διατηρήσουμε. 

Εξάλλου τέλος της ημέρας όλοι χρειαζόμαστε αυτόν τον φίλο που θα μας στηρίξει στα δύσκολα και θα χαρεί με τις χαρές μας. 

Δείτε πώς μπορείτε να καθορίσετε τα χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου. 

Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε φιλίας και σχέσης. Για να λειτουργήσει μια φιλία πρέπει να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλο. Κανείς δεν θέλει έναν φίλο που να τον κουτσομπολεύει παντού. Ένας φίλος που δεν είναι αξιόπιστος, δεν αξίζει και την εμπιστοσύνη σας. 

Ειλικρίνεια

Από νεαρή ηλικία μάθαμε όλοι ότι η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική, η οποία είναι πολύ αληθινή. Καταλαβαίνουμε πλήρως ότι μερικές φορές το ψέμα φαίνεται να είναι ο ευκολότερος τρόπος εξόδου από μια κατάσταση, αλλά τελικά η αλήθεια βγαίνει πάντα. Είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς με τον φίλο σας όσο δύσκολη και εάν είναι η αλήθεια. Όλοι αξίζουμε να γνωρίζουμε την αλήθεια, ανεξάρτητα από το πόσο άσχημη είναι.

Αξιοπιστία

Πόσο αξιόπιστοι είστε ως φίλοι; Πόσο αξιόπιστοι είστε συναισθηματικά; Είναι σημαντικό να έχετε φίλους που πάντα εμφανίζονται τόσο για τις δυσμενείς όσο και για τις καλές καταστάσεις και φυσικά το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς για εκείνους.

Πίστη

Αυτό είναι ένα από τα πιο αμφισβητούμενα χαρακτηριστικά ενός ατόμου. Ως φίλοι θα πρέπει να παραμείνετε πιστοί ο ένας στον άλλο και να βεβαιωθείτε ότι δεν ανταλλάσσετε τους φίλους σας μόνο και μόνο επειδή σας προσφέρθηκε κάτι άλλο. Φροντίστε να υπερασπιστείτε τους φίλους σας, ειδικά όταν δεν είναι εκεί.

Καλός ακροατής

Το να είναι κάποιος καλός ακροατής είναι προτέρημα, είναι ιδιαίτερη ικανότητα, είναι χάρισμα, είναι όμως και τέχνη. Οι περισσότεροι παριστάνουν πως ακούνε, ενώ στην πραγματικότητα δεν ακούνε. 

Αποδοχή.

Ένας αληθινός φίλος γνωρίζει πώς να χειρίζεται τις ιδιορρυθμίες και τα λάθη σας. Επίσης, δείχνει υπομονή όταν κάνετε και ξέρει να σε συγχωρεί όταν κάποιες φορές τον στενοχωρείτε. Με άλλα λόγια σας αποδέχεται όπως είστε.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.