WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η σημασία του feel good food για το σώμα και την ψυχή


29 Μαρτίου 2021

Η σημασία του feel good food για το σώμα και την ψυχή

H άνοιξη είναι για εμένα μια εποχή που ξυπνά πολλά συναισθήματα και όμορφες αναμνήσεις. Τα λουλούδια ανθίζουν, τα πουλιά τραγουδάνε, ο ήλιος λάμπει και όλα φαίνονται πιο ξέγνοιαστα. Έτσι κάθε χρόνο τέτοια εποχή ξυπνάνε και οι δικές μου αναμνήσεις. Ξυπνάνε οι γεύσεις και τα συναισθήματα από τα παιδικά μου χρόνια. Και παρόλο που πρέπει να γυρίσω αρκετά χρόνια πίσω, όλα μοιάζουν αναλλοίωτα στον χρόνο.

Δυο γεύσεις - αναμνήσεις κυριαρχούν αυτή την εποχή. Η πρώτη είναι ο χυμός που φρόντιζε να μου φτιάχνει η μαμά μου. Δροσερός, αρωματικός και τέλειος. Η δεύτερη ανάμνηση και η πιο ξεχωριστή, είναι το μαμαδίστικο φαγητό. Δεν ξέρω το γιατί, αλλά κάθε φορά που έμπαινε η άνοιξη το φαγητό της μαμάς γινόταν ακόμα πιο νόστιμο.

jenny.gr

Κάθε Κυριακή δεν έλειπε από το τραπέζι το κοτόπουλο και η χωριάτικη σαλάτα. Ένα τραπέζι γεμάτο αγάπη. Αυτό χρειαζόμουν σαν παιδί. Φροντίδα και νοστιμιά.

Γιατί εντέλει τι είναι το φαγητό; Όχι το φαγητό δεν είναι μόνο συνταγές και αναλύσεις. Γιατί και εμείς ως άνθρωποι δεν είμαστε έτσι, δεν είμαστε μηχανές με οδηγίες χρήσεως. Εκτός από την ανάγκη να ζήσουμε, τρώμε γιατί έχουμε συνδέσει το φαγητό με συναισθήματα, με στιγμές και με μνήμες. Τρώμε όταν είμαστε χαρούμενοι αλλά και όταν είμαστε λυπημένοι. Τρώμε μόνοι ή με παρέα. Τρώμε τις Κυριακές με την οικογένεια ή στο σπίτι με φίλους. Τρώμε λίγο ή πολύ. Γλείφουμε τα δάχτυλα μας από ευχαρίστηση ή ξινίζουμε εάν δεν μας αρέσει κάτι. Τρώμε για να θυμηθούμε ή για να ξεχάσουμε...

Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι το φαγητό. Μέσα από το παραδοσιακό φαγητό κρύβεται όλη η αγάπη του κόσμου. Κρύβονται οι παιδικές μας αναμνήσεις και οι όμορφες στιγμές που θυμόμαστε με νοσταλγία. Και ευτυχώς η ελληνική κουζίνα είναι γεμάτη από comfort food, από φαγητά που θυμίζουν και μυρίζουν μαμά.

Για εμένα ευχάριστη έκπληξη ήταν όταν ανακάλυψα το Ελαιοπουλάκι® του Αγγελάκη, ένα μοναδικό ελληνικό κοτόπουλο που εκτρέφεται στην Εύβοια, σε ιδιόκτητες φάρμες της εταιρείας, με φροντίδα και σεβασμό στην ποιότητα . Είναι αλήθεια πως δεν υπάρχει πιο νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο από το Ελαιοπουλάκι®, γέννημα θρέμμα Αγγελάκη.

Κάθε φορά που θέλω να φάω κάτι και να γυρίσω στα παιδικά μου χρόνια, φτιάχνω το  Ελαιοπουλάκι® και όλες οι όμορφες αναμνήσεις ξεπηδούν νοσταλγικά από το πιάτο. Είναι ίσως το μοναδικό φαγητό που με κάνει να νιώθω και πάλι παιδί, με κάνει να θέλω να γλείψω τα δάχτυλα μου από ευχαρίστηση, να κάνω μορφασμούς χαράς και να χαμογελώ.

jenny.gr

Και χαμογελάω και για άλλους λόγους γιατί ανακάλυψα ότι δεν είναι ξεχωριστό το Ελαιοπουλάκι® εξαιτίας μόνο της μοναδικής του διατροφής, αλλά και πιο γευστικό και ζουμερό με ένα μοναδικό χρυσαφένιο δέρμα και αυτό σημαίνει γέννημα θρέμμα Αγγελάκης.

Προσέχω και την διατροφή μου και με φροντίζω ακόμα περισσότερο γιατί διάβασα και έμαθα ότι το αγαπημένο μου, πλέον, Ελαιοπουλάκι® έχει και υψηλή περιεκτικότητα σε Σελήνιο χάρις στη Βιταμίνη Ε που περιέχει το ελαιόλαδο , η οποία βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του ευεργετικού αυτού ιχνοστοιχείου που περιέχει η 100% φυτική τροφή των πουλερικών. Και νιώθω ακόμα πιο σίγουρη για την επιλογή μου γιατί η υψηλή περιεκτικότητά του  σε Βιταμίνες Β3 και Β6, που προσφέρουν στον οργανισμό αντιοξειδωτική προστασία και βοηθούν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού και του νευρικού συστήματος, θωρακίζουν ταυτόχρονα και το ανοσοποιητικό μου σύστημα.

jenny.gr

Πλέον κάθε φορά που ακούγεται αυτή η βασανιστική ερώτηση «τι να μαγειρέψω αύριο», την απάντηση τη δίνει το Ελαιοπουλάκι, γέννημα θρέμμα Αγγελάκη. Και το αποτέλεσμα είναι πάντα τόσο νόστιμο και ξεχωριστό που εκτός της γεύσης, δημιουργεί αναμνήσεις. Μνήμες και αναμνήσεις που τις κουβαλάμε και χαμογελάμε. Μνήμες και αναμνήσεις που θέλουμε να χαρίσουμε στα παιδιά μας ή, γιατί όχι, να τις κρατήσουμε μόνο για τον εαυτό μας. 

Όλα αυτά και άλλα πολλά συνδέονται με το παραδοσιακό φαγητό και πηγαίνουν από γενιά σε γενιά. Και για όλους αυτούς τους λόγους αξίζει να το αγαπήσουμε. Και να μάθουμε και στα παιδιά μας να το αγαπάνε. Και όταν μιλάνε για το φαγητό να περιγράφουν ωραίες εικόνες και όμορφα συναισθήματα. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.