WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα γίνει το παιδί σας πιο κοινωνικό


4 Μαΐου 2021

Πώς θα γίνει το παιδί σας πιο κοινωνικό
Η κοινωνικοποίηση εξαρτάται από τα ερεθίσματα που δέχεται το παιδί από τον πρώτο κιόλας χρόνο της ζωής του.

Η κοινωνικοποίηση εξαρτάται από τα ερεθίσματα που δέχεται το παιδί από τον πρώτο κιόλας χρόνο της ζωής του. Οι γονείς παίζουν καθοριστικό ρόλο, καθώς οι ίδιοι αποτελούν την πρώτη του «παρέα».

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να γίνει το παιδί σας πιο κοινωνικό.

Να ανταποκρίνεστε στο κλάμα του μωρού σας. Το μωρό έχει την ανάγκη να νιώσει ασφάλεια και σιγουριά πως ότι και αν του συμβεί θα είστε δίπλα του. Όταν λοιπόν το μωρό κλαίει επικοινωνώντας σας μια του ανάγκη η έγκαιρη σας ανταπόκριση το βοηθάει να αναπτύξει το αίσθημα της εμπιστοσύνης.

Μιλήστε του. Μπορεί στην αρχή να μην καταλαβαίνει όσα του λέτε, οι συζητήσεις όμως του προσφέρουν σπουδαία γλωσσικά ερεθίσματα και το βοηθούν να εξασκηθεί στη συγκέντρωση και την προσοχή. Μελέτες έχουν δείξει πως όσο πιο καθαρά και σωστά μιλούν οι γονείς στα μωρά τους, τόσο πιο γρήγορα μιλάει.

Παίξτε μαζί του. Επιλέξτε να παίξετε μαζί του με παιχνίδια που βοηθούν την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων και βασίζονται κυρίως στην επικοινωνία. Διαβάστε τους βιβλία σε καθημερινή βάση, παίξτε κουκλοθέατρο και σιγά σιγά μεγαλώνοντας προτιμήστε τα παιχνίδια ρόλων.

Συναναστροφή με άλλα παιδιά. Η επαφή με παιδιά της ηλικίας του είναι μια ευκαιρία να αναπτύξει και να ενισχύσει την κοινωνικότητα του. Στην αρχή δεν θα μπορούν να παίξουν λόγω ηλικίας αλλά είναι βασικό να παρατηρεί το ένα το άλλο και σιγά- σιγά θα δείτε πως θα επικοινωνήσουν με το δικό τους τρόπο.

Βγείτε βόλτες μαζί. Είναι σημαντικό να βγαίνετε έξω. Μετά το 3ο μήνα ξεκινήστε τις βόλτες στα πάρκα, ανταλλάξτε επισκέψεις σε σπίτια φίλων. Οι κοινωνικές αυτές συναναστροφές αποτελούν για το μωρό σας μια εμπειρία κάθε φορά.
 

Δείτε: Οι 20 διάσημες που ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη τους στο Instagram 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.