WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Είστε ανασφαλείς; 8 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε χαμηλή αυτοπεποίθηση


8 Μαΐου 2021

Είστε ανασφαλείς; 8 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε χαμηλή αυτοπεποίθηση

Μπορείτε να είστε ανασφαλείς και να μην έχετε αυτοπεποίθηση, χωρίς όμως να συνειδητοποιείτε ότι αποτελεί πρόβλημα. Ωστόσο, αυτή η κακή εικόνα του εαυτού σας μπορεί να επηρεάσει πολλές πτυχές της ζωής σας, από φιλίες, τη σχέση σας μέχρι την καριέρα σας.

Μπορεί να σας εμποδίσει να συναντήσετε άτομα, να προχωρήσετε σε σχέσεις, ακόμη και να προωθηθείτε στην εργασία. Εάν αυτά τα προβλήματα σας φαίνονται οικεία, δείτε αν τα παρακάτω σημάδια χαμηλής αυτοπεποίθησης σας θυμίζουν κάτι.

Αποφεύγετε τις κοινωνικές επαφές.

Εάν έχετε προσκληθεί σε μια συγκέντρωση, την απορρίπτετε επειδή δεν ξέρετε ποιος θα είναι εκεί. Εάν το αφεντικό σας, σας ζητήσει να αναλάβετε μια εργασία που περιλαμβάνει να μιλήσετε με πολλούς από τους συναδέλφους σας, του λέτε ότι υπάρχει κάποιος άλλος που ταιριάζει καλύτερα σε αυτή τη δουλειά ή ότι είστε πολύ απασχολημένοι.

Νιώθετε περίεργα όταν σας κάνουν κομπλιμέντα.

Αντί να λέτε «ευχαριστώ» όταν κάποιος σας κάνει ένα κομπλιμέντο, το απορρίπτετε. Δεν αισθάνεστε ότι τα κομπλιμέντα σας αξίζουν. Εάν κάποιος λέει ότι έχετε ωραία μάτια, απαντάτε ότι τα κληρονομήσατε από τη μαμά σας. Εάν κάποιος λέει ότι το φόρεμα σας φαίνεται υπέροχο, αναφέρετε ότι ήταν δώρο.

Δεν μπορείτε να δεχτείτε την κριτική.

Κάθε αρνητική ή εποικοδομητική κριτική μοιάζει με ένα μαχαίρι στην καρδιά σας. Αντί να θεωρείτε την κριτική ως κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιωθείτε, την λαμβάνετε σαν το πιο άσκημο πράγματα στον κόσμο. Κανείς δεν είναι τέλειος και όταν σας υπενθυμίζεται ότι μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερο, αισθάνεστε ότι έχετε αποτύχει.

Ζητάτε συγνώμη όλη την ώρα, ακόμα και όταν δεν είναι δικό σας λάθος.

«Λυπάμαι» είναι μια από τις πιο κοινές φράσεις που βγαίνουν από το στόμα σας. Όταν κάποιος κάνει κάτι λάθος, νιώθετε ότι φταίτε εσείς. Ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να θεωρηθείτε υπεύθυνοι γι 'αυτό, ζητάτε συγνώμη για να αφαιρέσετε το σφάλμα από το άλλο άτομο.

Δεν βάζετε ποτέ τις δικές σας ανάγκες πρώτες.

Όλοι οι άλλοι είναι πιο σημαντικοί από εσάς. Πάντα λέτε "ναι" όταν ένας φίλος σας ζητά να κάνετε κάτι για εκείνον, ακόμα κι αν δεν έχετε χρόνο. Παίρνετε πάντα αυτή τη βάρδια στη δουλειά, όταν ένας συνάδελφος σας ζητά να δουλέψετε περισσότερο, παρόλο που χρειάζεστε απεγνωσμένα διακοπές.

Δεν υπερασπίζεστε τον εαυτό σας.

Εάν διαφωνείτε με κάποιον, πάντα θα κάνετε πίσω πρώτοι, παρόλο που γνωρίζετε ότι έχετε δίκιο. Συχνά αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας, γι αυτό και δεν υπερασπίζεστε τα πιστεύω σας. Συμφωνείτε συχνά με τον άλλον μόνο και μόνο για να μην διακόψετε τη συζήτηση.

Δεν μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας.

Πριν λάβετε μια σημαντική απόφαση, πρέπει να ρωτήσετε όλους τους φίλους και την οικογένειά σας τι πιστεύουν. Μπορεί να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, αλλά εάν οι περισσότεροι από τους φίλους και την οικογένειά σας διαφωνούν, θα κάνετε αυτό που πιστεύουν οι άλλοι ότι πρέπει να κάνετε.

Συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους.

Εργασία, καριέρα, σχέση, ένδυση, στέγαση - όλα αυτά είναι θέματα σύγκρισης. Βρήκατε ένα υπέροχο διαμέρισμα στην πόλη και μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά όλα, αλλά ξαφνικά φαίνεται πολύ μικρό και σκοτεινό όταν επισκέπτεστε τον φίλο σας που μόλις αγόρασε μια φωτεινή και ευάερη σοφίτα.

Εάν θέλετε να αισθανθείτε καλύτερα με τον εαυτό σας, η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να προσπαθήσετε να αποκτήσετε. Όταν ξεκινήσετε να βελτιώνετε τα επίπεδα εμπιστοσύνης σας, θα διαπιστώσετε ότι οι ευκαιρίες έρχονται πολύ πιο εύκολα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.