WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

«Οι γυναίκες δεν πρέπει να μιλάνε έτσι»: 8 φράσεις που φοβόμαστε να πούμε αλλά πρέπει να τις φωνάζουμε


JTeam

22 Δεκεμβρίου 2021

«Οι γυναίκες δεν πρέπει να μιλάνε έτσι»: 8 φράσεις που φοβόμαστε να πούμε αλλά πρέπει να τις φωνάζουμε
Η Lisa Bilyeu δημοσίευσε στο TikTok 8 φράσεις, οι οποίες θα έπρεπε να βγαίνουν με άνεση από το στόμα μιας γυναίκας παρά τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις της κοινωνίας.

Πόσες φορές έχει τύχει να πας κάπου και να θες να πεις κάτι χωρίς να ξέρεις αν μπορείς; Είτε πρόκειται για το εργασιακό περιβάλλον τη στιγμή που διαφωνείς με έναν συνάδελφο, είτε σε κάποιον άλλο τομέα, υπάρχει σχεδόν πάντα ο φόβος ότι θα παρεξηγηθείς οπότε προτιμάς καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

Παρόλο που σε μια δεδομένη στιγμή θέλουμε πολύ να πούμε κάτι με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, η κοινωνία μάς έχει εκπαιδεύσει να νιώθουμε άβολα και να πιστεύουμε ότι απλά δεν μπορούμε. Σε έναν κόσμο που θέλει τις γυναίκες να είναι ταπεινές, να υποτάσσονται και να μην φέρνουν αντίρρηση, η TikToker Lisa Bilyeu έφτιαξε ένα παράλληλο σύμπαν που αφήνει απ΄ έξω κάθε τοξικότητα και χωράει όλες τις γυναίκες και τις φράσεις που θέλουν να χρησιμοποιούν, όπου και όποτε το κρίνουν απαραίτητο.

@lisa_bilyeu

Ladies! Start saying these empowering phrases! 😊 ##lisabilyeu ##girlpower ##empowerher ##selfconfidence ##bossladymindset ##assertive

♬ nhạc nền - AK乂Duty

Η Bilyeu που εστιάζει στην ενδυνάμωση των γυναικών και είναι ιδρύτρια του Impact Theory Media Studios, δημοσίευσε μερικές κοινές φράσεις που οι γυναίκες θα έπρεπε να νιώθουν πάντα άνετα τη στιγμή όταν τις λένε. Στο σύντομο video που έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 1.6 εκατομμύρια views, θα ταυτιστείς σίγουρα με τις παρακάτω φράσεις που χρειάζεται να λες πάντα δυνατά!

1. Νιώθω υπερήφανη για τον εαυτό μου

Ξέρουμε ότι σε κάποια πράγματα είμαστε πολύ καλές αλλά διστάζουμε να το πούμε δυνατά γιατί φοβόμαστε ότι θα μας πουν υπερβολικές ή υπερόπτες. Σύμφωνα όμως με τη Lisa και την κοινή λογική, αυτή είναι μία φράση που καλό είναι να χρησιμοποιούμε πολύ πιο συχνά.

2. Μου αξίζει αύξηση

Σύμφωνα με έρευνα του Glassdoor, μόνο το 27% των γυναικών στην Αγγλία επιδιώκουν αύξηση στον μισθό τους μετά από 12 μήνες εργασίας. Οι περισσότερες νιώθουν άσχημα να το ζητήσουν ή άβολα να το θέσουν ανοιχτά στον εργοδότη τους.

3. Όχι!

Πόσες φορές έχεις πει «όχι» σε κάτι που σου έχουν ζητήσει; Μάλλον, πολύ λίγες γιατί αυτά τα δύο γράμματα κρύβουν έναν αδιόρατο φόβο και μια ανησυχία ότι οι άλλοι θα σε παρεξηγήσουν. Αντίθετα, είναι ο καλύτερος τρόπος να θέσεις τα όρια σου πριν να είναι πολύ αργά. Κάνε practice στον καθρέφτη, μπορείς! Είναι η πιο απλή λέξη για να ενσωματώσεις στο λεξιλόγιο σου και δεν χρειάζεται καμία επεξήγηση.

4. Διαφωνώ και θα σου εξηγήσω γιατί

Πριν καν μπεις στη διαδικασία να εξηγήσεις, έχεις ντραπεί να διαφωνήσεις. Το να νικήσεις τον φόβο που σου προκαλεί η οποιαδήποτε διαμάχη, δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά είναι μια καλή αρχή για να το κάνεις κάποια στιγμή, πράξη.

5. Τι ακριβώς εννοείς;

Δεν θα έπρεπε να νιώθεις καθόλου ενοχικά αν ζητήσεις ο απέναντί σου να γίνει πιο σαφής. Είναι εντελώς φυσιολογικό και μπορείς να ρωτάς όσο θες μέχρι να καταλάβεις πλήρως το νόημα.

6. Δεν τελείωσα

Σε ένα debate το 2020, ο Mike Pence προσπαθούσε να μιλάει διαρκώς πάνω από την Kamala Harris, διακόπτοντας την αρκετές φορές. Τότε, ήρθε η στιγμή να τον διακόψει εκείνη, λέγοντάς ένα σκέτο «μιλάω» και αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση κάθε φορά που διστάζεις να το πεις στον απέναντί σου.

7. Μη μου μιλάς με αυτόν τον τρόπο

Η πιο αντιπροσωπευτική φράση για να βάλεις τα όρια σου είναι αυτή και πρέπει να την ενσωματώσεις τώρα στο λεξιλόγιο σου.

8. Ναι, μπορώ

Το να πεις την παραπάνω φράση, μπορεί να μην ακούγεται σπουδαίο αλλά όταν την πεις με την αποφασιστικότητα που της αξίζει, η αυτοπεποίθηση σου θα έχει πιάσει άλλο level και αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα με τον εαυτό σου.

Δείτε ακόμη: 12 βιωματικά πορτρέτα από μια γυναίκα με αγχώδεις διαταραχές

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.