Work reset: 5 tips για να δουλεύεις με λιγότερο άγχος το 2023

pexels

Όλες οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις για να απαλλαγείς από την ενοχλητική παρουσία του

Η νέα χρονιά είναι εδώ και μαζί και οι νέοι στόχοι. Αν σχεδιάζεις να προσέξεις περισσότερο τον εαυτό σου το 2023 και να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να μην αγχώνεσαι τόσο στο εργασιακό σου περιβάλλον, καλό είναι να ακολουθήσεις τα tips των ειδικών.

Βάλε την αγαπημένη σου playlist, πάρε μολύβι και χαρτί κι άρχισε να σημειώσεις όσα καλό είναι να βάλεις σε εφαρμογή από τη Δευτέρα κιόλας. Μη χάνεις άλλον πολύτιμο χρόνο!

Θέσε τα όρια σου

Ναι, ήρθε η ώρα να το επιχειρήσεις. Αν σου αναθέτουν διαρκώς νέες αρμοδιότητες, βάλε φρένο. Άσε το γκάζι στην άκρη αφού σε επιβαρύνει ψυχολογικά και θέσει ευδιάκριτα όρια. Δεν είναι ποτέ κακό να αρνείσαι. Η πολλή κατάφαση είναι προβληματική, όσο κι αν σε εκπλήσσει. 

Θέσε ξεκάθαρους στόχους

Αν στοχεύεις γενικά, δεν θα εκπληρώσεις κανέναν στόχο ειδικό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διατυπώσεις πιο ξεκάθαρα και με περισσότερη σαφήνεια αυτό που θες να πραγματοποιήσεις στο μέλλον οπότε καλό είναι να ανασυντάξεις τη λίστα σου. 

Αξιολόγησε τις προτεραιότητές σου

Δεν μπορούν όλα να περιστρέφονται γύρω από τη δουλειά. Μη βάζεις μονίμως πάνω από οτιδήποτε τη λέξη καριέρα γιατί αυτό μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά καταστροφικό στην προσπάθειά σου να τα συνδυάζεις όλα με την ίδια επιτυχία.

Επικοινώνησε τις προθέσεις και τα σχέδια σου

Το να μοιραστείς τα πλάνα σου με τον εργοδότη σου, είναι πολύ βοηθητικό αφού θα σε ενθαρρύνει να φτάσεις πιο κοντά στην υλοποίησή τους. Όταν δεν τα επικοινωνείς, τείνεις να επιβαρύνεσαι με άγχος που δεν είναι καθόλου εποικοδομητικό. 

Πάρε άδεια

Μπορεί να σου φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι πολύ σημαντικό, πέρα από τακτικά διαλείμματα, να προσφέρεις στον εαυτό σου τη δυνατότητα της πλήρους αποφόρτισης από ό,τι έχει να κάνει με τη δουλειά. Κλείσε mail, απενεργοποίησε ειδοποιήσεις και ζήτα τις μέρες που δικαιούσαι όταν νιώθεις να κυριεύεσαι από ένα ανυπέρβλητο άγχος. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.