WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Tα 3 top τεστ προσωπικότητας που χρησιμοποιούν οι εργοδότες στις συνεντεύξεις


JTeam

28 Μαρτίου 2023

Tα 3 top τεστ προσωπικότητας που χρησιμοποιούν οι εργοδότες στις συνεντεύξεις
Είτε ψάχνεις τον επόμενο ι(ιδανικό) εργαζόμενο για την εταιρεία σου, είτε έχεις μια σημαντική συνέντευξη, τα παρακάτω τεστ θα σου λύσουν τα χέρια

Τα τεστ προσωπικότητας δεν χρησιμοποιούνται πλέον αποκλειστικά από ψυχολόγους, για καλύτερη διάγνωση, αλλά έχουν επεκταθεί και σε άλλους τομείς, καθώς μπορούν να είναι ιδιαίτερα βοηθητικά για μια καλύτερη γνωριμία ή για να σου δώσουν μια σωστή πρώτη εικόνα από ένα άτομο.

Σε περίπτωση λοιπόν που ψάχνεις το νέο μέλος που θα συμπληρώσει την εταιρεία σου, και θες για παράδειγμα να έχει ανεπτυγμένα ορισμένα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για τη θέση, δεν έχεις παρά να ζητήσεις να ακολουθηθεί κάποιο από τα παρακάτω τεστ προσωπικότητας. Όχι μόνο θα δεις αν κατέχει τα χαρακτηριστικά που επιθυμείς, αλλά επίσης θα είναι και μια ιδανική πρώτη εικόνα, η οποία θα συμπληρώνει την συνέντευξη.

Από την άλλη, αν έχεις σκοπό να ακολουθήσεις τη θέση των ονείρων σου και έτσι θες να προετοιμαστείς κατάλληλα για μια επικείμενη συνέντευξη, τότε και πάλι μπορείς να ακολουθήσεις ένα τεστ προσωπικότητας προκειμένου να γνωρίσεις καλύτερα ποια είναι τα «δυνατά χαρακτηριστικά σου», αλλά και τι πρέπει να διορθώσεις.

3 από τα γνωστότερα τεστ προσωπικότητας που χρησιμοποιούνται ευρέως και στον επαγγελματικό χώρο:

  • Το τεστ προσωπικότητας των Myers και Briggs

Το τεστ Myers-Briggs είναι και ένα από τα διασημότερα του κόσμου και δημιουργήθηκε από τους ομώνυμους ψυχολόγους. Η δημιουργία του συγκεκριμένου τεστ, αποσκοπεί στην περιγραφή της προσωπικότητας των μέσων-φυσιολογικών ατόμων και βοηθάει στην καλύτερη κατανόηση και αποδοχή των χαρακτηριστικών της προσωπικότητα τους. H ταξινόμηση και η κατηγοριοποίηση σε διάφορους τύπους προσωπικότητας προκύπτει από την εσωστρέφεια και την εξωστρέφεια του ατόμου, αν λειτουργεί με τη λογική ή το ένστικτό του, με το μυαλό ή το συναίσθημα. Αυτοί είναι και οι κύριοι παράγοντες, που σύμφωνα με τους Myers και Briggs διαμορφώνουν τη βασική προσωπικότητα του ατόμου.

  • Caliper Profile

Πρόκειται για μια αντικειμενική αξιολόγηση που μετρά με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τα ατομικά κίνητρα ενός ατόμου, προκειμένου να προβλέψει τις συμπεριφορές και τις δυνατότητες στην εργασία. Επιστημονικά επικυρωμένο από σχεδόν 6 δεκαετίες έρευνας, το Caliper Profile μετρά 22 ισχυρά χαρακτηριστικά και προσφέρει τοπικούς κανόνες για πολλές χώρες. Τα δεδομένα αξιολόγησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων: επιλογής, ανάπτυξης, προώθησης, δημιουργίας ομάδας και σχεδιασμού διαδοχής.

  • Ερωτηματολόγιο Επαγγελματικής Προσωπικότητας SHL

Το Ερωτηματολόγιο Επαγγελματικής Προσωπικότητας SHL, που ονομάζεται επίσης OPQ32, παρέχει πληροφορίες για το πώς τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και η συμπεριφορά ενός ατόμου μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση της εργασίας. Περιλαμβάνει 104 ερωτήσεις που μετρούν 32 βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία κατηγοριοποιούνται σε τρεις βασικούς τομείς που επηρεάζουν τη συμπεριφορά ενός ατόμου στην εργασία: συναισθήματα, τρόπος σκέψης και συναισθήματα - σχέσεις με τους ανθρώπους. Τα αποτελέσματα έρχονται με τη μορφή προσαρμοσμένης αναφοράς για κάθε υποψήφιο, η οποία περιγράφει λεπτομερώς τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του, καθώς και μια γραφική περίληψη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύγκριση των υποψηφίων μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.