WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Δεν σε παίρνουν στα σοβαρά όταν μιλάς; Κόψε αυτή τη λέξη


JTeam

6 Αυγούστου 2023

Δεν σε παίρνουν στα σοβαρά όταν μιλάς; Κόψε αυτή τη λέξη
pexels
Αν σταματήσεις να ξεστομίζεις αυτή τη λέξη, τότε και οι άλλοι θα σε πάρουν στα σοβαρά

Στο κομμάτι της επικοινωνίας, υπάρχει μία και μοναδική λέξη που μπορεί εύκολα να προκαλέσει παρανοήσεις. Τη χρησιμοποιούμε πολλές φορές παραδόξως στην καθημερινότητα που δεν συνειδητοποιούμε καν ότι την έχουμε εντάξει με τόσο πάθος στο λεξιλόγιο μας.

Αυτή η λέξη προκαλεί προβληματισμό και ενόχληση στους άλλους. Αν δεν σου πάει καν στο μυαλό ποια είναι, οι ειδικοί στο κάνουν πιο εύκολο. Θα σου αναφέρουμε πρώτα κάποια παραδείγματα για να την εντοπίσεις πριν την αποκαλύψουμε. «Θα προσπαθήσω να φτάσω νωρίς»/ «Θα προσπαθήσω να στείλω το email μέχρι απόψε».

Μήπως κατάλαβες τώρα πόσο προβληματικό είναι να χρησιμοποιείς το ρήμα: «θα προσπαθήσω;». Όταν κάποιος λέει ότι «θα προσπαθήσει» κάτι, αυτό που λέει στην ουσία, τις περισσότερες φορές, είναι ότι παρόλο που άκουσε αυτό που του ζήτησες, δεν το βάζει σε προτεραιότητα αυτή τη στιγμή αλλά δεν είναι τόσο ειλικρινής για να στο πει κατάμουτρα.

Nα πούμε βέβαια, ότι οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι δεν εντάσσουν ποτέ αυτή τη λέξη στο λεξιλόγιο τους και ξέρουν καλά γιατί.

Γιατί δεν πρέπει να λες ποτέ «θα προσπαθήσω»

1. Καταστρέφει την αυτοπεποίθηση

Ειδικά, στα επαγγελματικά πρέπει να αποπνέεις αυτοπεποίθηση. Το «θα προσπαθήσω» και το «ίσως», δεν κάνουν καθόλου καλό στην εικόνα σου.

2. Δείχνει αναποφασιστικότητα

Όταν χρησιμοποιείς ένα δυνατό λεξιλόγιο που δεν αφήνει περιθώρια στους άλλους να πιστέψουν ότι δεν παίρνεις εύκολα αποφάσεις, όλα είναι υπέρ σου. Με αυτή τη λέξη δείχνεις ότι αθετείς τις υποσχέσεις σου.

3. Δεν εμπνέεις κανέναν

Με το να χρησιμοποιείς φράσεις που δεν δείχνουν καμία πίστη στον άλλον και στον εαυτό σου, δεν αποτελείς έμπνευση παρά μόνο προκαλείς αμφιβολία.

Αντί λοιπόν να λες «θα προσπαθήσω», καλύτερα να χρησιμοποιείς αποφασιστικά το «θα». Θα πιάσει 100% στην επικοινωνία σου, και κυρίως στα επαγγελματικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.