WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Masterdating: Η τάση που σε ωθεί να βγαίνεις και μόνη σου


Κλέλια Φατούρου

16 Σεπτεμβρίου 2023

Masterdating: Η τάση που σε ωθεί να βγαίνεις και μόνη σου
Unsplash
Γιατί αν δεν βγεις ραντεβού με τον εαυτό σου, με ποιον θα το κάνεις;

Το masterdating είναι ο συνδυασμός των λέξων dating και masturbating, που μπορεί να ακουγονται αντίθετα, αλλά έλα που δεν είναι. Στην προκειμένη περίπτωση, αναφέρεται σε μία συνήθεια που απασχολεί πολλές γυναίκες. «Ντρέπομαι να πάω μόνη μου σε μπαρ ή για φαγητό». Είναι λες και οι έξοδοι φτιάχτηκαν για δύο, ενώ δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει κάτι τέτοιο.

Το masterdating λοιπόν δημιουργήθηκε για να σε πείσει να βγαίνεις πιο συχνά μόνη σου. Όχι μόνο επειδή δεν βρίσκεις παρέα και θες να κάνεις κάτι, αλλά επειδή έτσι θα γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Και επειδή είναι δύσκολο να συμβεί στο σπίτι, όπου δουλεύεις, βλέπεις Netflix ή κάνεις ατελείωτο scrolling, θα το πετύχεις αν βγάλεις τον εαυτό σου έξω για ποτό.

Jenny.Gr
Unsplash/himanshu

Το βασικό όμως είναι ότι εκπαιδεύεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα μόνος του, χωρίς δισταγμό. Να πάει σινεμά, να πάει για φαγητό (που δεν είναι μόνο street food), χωρίς να χρειάζεται το κινητό για παρέα. Κάπου εκεί ανακαλύπτεις τι είναι αυτό που σε δυσκολεύει περισσότερο. Είναι η σιωπή; Η ντροπή ότι σε κρίνουν που είσαι μόνη; Ταυτόχρονα εντοπίζεις και τα δυνατά σου σημεία. Είσαι κοινωνική; Σου αρέσει να παρατηρείς τους γύρω σου; Αποσυμπιέζεσαι όταν είσαι έξω;

Jenny.Gr
Unsplash/ant rozetsky

Το masterdating είναι υπέροχο, είτε είσαι single είτε σε σχέση. Γιατί σου δείχνει ότι η καλύτεργ παρέα του εαυτού σου είσαι εσύ και έπονται και οι άλλοι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS