WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι δήθεν και προσποιείται


JTeam

15 Οκτωβρίου 2023

3 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι δήθεν και προσποιείται
@suitspeacock / instagram
Έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης και έντονη ανασφάλεια, στα βασικά χαρακτηριστικά των «δήθεν»

Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, ένας άνθρωπος μπορεί να αποκρύψει πράγματα για τον χαρακτήρα του και να προσποιηθεί κάποιον που τελικά δεν είναι. Τέτοιους ανθρώπους συναντάμε υπερβολικά πολλές φορές στη ζωή μας, είτε προέρχονται από το επαγγελματικό περιβάλλον, το προσωπικό, το ερωτικό και φυσικά το φιλικό.

Είναι συνήθως εκείνα τα άτομα που θα σου δείξουν μια πτυχή που θεωρούν ότι σου αρέσει και στο επόμενο λεπτό, έχοντας κερδίσει την συμπάθεια σου, μπορούν να μιλήσουν με τα χειρότερα λόγια για σένα όσο δεν είσαι εκεί, γιατί πάντοτε κάτι θα βρουν. Η έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης, η έντονη ανασφάλεια, αλλά και η ανάγκη για έλεγχο, τους οδηγούν σε τέτοιες συμπεριφορές και αρκετά συχνά καταφέρνουν να εξαπατούν «τα θύματα τους».

Και επειδή τέτοιοι άνθρωποι, δεν είναι τίποτα παραπάνω από χάσιμο χρόνου, η καλύτερη επιλογή, είναι να μην εμπλακείς καθόλου μαζί τους, εξ' αρχής. Όμως πως μπορείς να αναγνωρίσεις έγκαιρα έναν τέτοιο άνθρωπο; Σίγουρα θα χρειαστεί κάποιος καιρός μέχρι να μάθεις καλύτερα την προσωπικότητα του και το πώς λειτουργεί, αλλά καλό είναι να έχεις στο νου σου κάποια σημάδια, όπως τα παρακάτω, τα οποία μπορούν να σε προϊδεάσουν και να σε κάνουν λίγο πιο επιφυλακτικό μέχρι να πάρεις τις αποφάσεις σου:

Συζητάει διαρκώς για άτομα τα οποία γνωρίζετε και οι δυο

Σε μια συζήτηση είναι λογικό να μιλάς για την ημέρα σου. Για τα όσα σε προβληματίζουν. Για το τι θες να αλλάξεις στη ζωή σου. Για ένα σωρό όμορφα και ουσιώδη θέματα. Και ναι θα υπάρξουν στιγμές με gossip και σχόλια για κάποιον άλλο, αλλά όταν αυτό γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, τότε κάτι πάει λάθος.

Έχει τάση να κοροϊδεύει και να σατιρίζει

Ας πούμε ότι έχετε βγει σε ένα μαγαζί, και ο σερβιτόρος κάνει κάποιο λάθος. Ή κάποιος πάει να πέσει. Ή ακόμη αν απλά κάποιος μπορεί να έχει ντυθεί εκκεντρικά. Αν δεις ότι αμέσως αρπάζει την ευκαιρία για να κοροϊδέψει και να για να υποτιμήσει ένα άγνωστο πρόσωπο, τότε και οι προθέσεις απέναντι σου, δεν θα είναι και οι καλύτερες.

Δώσε προσοχή στον τρόπο που μιλάει για τους άλλους

«Για όλους κάτι έχει να πει». Δεν τολμάει να πει κάτι θετικό, αμέσως βάζει και ένα αλλά να τονίσει τα άσχημα χαρακτηριστικά και να αναιρέσει όλα όσα προέχει πει. Οι άνθρωποι που έχουν την τάση να προσποιούνται μπορούν πολύ εύκολα να κρίνουν και να σχολιάσουν αρνητικά, ορισμένα άτομα τα οποία ανήκουν στον ίδιο κύκλο με εσάς. Αν ο τρόπος τους είναι σχεδόν πάντα υποτιμητικός, και εστιάζει μόνο σε αρνητικές πτυχές, και gossip, το πιθανότερο είναι να σε γεμίσει με τοξικότητα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.