WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αντιμετωπίστε τις δυσκολίες...


Τζουλιάννα Καρνέζη

28 Μαΐου 2012

-ΤΙΣ-ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ1.jpg

Και βγείτε πιο γρήγορα στο φως.

Ο καθένας έχει τα δικά του όρια σε αυτό που αποκαλούμε "δύσκολες στιγμές". Όλοι όμως πρέπει να έχουμε έτοιμο στο συρτάρι του μυαλού μας ένα σχέδιο δράσης για να τις αντιμετωπίσουμε.

Νιώθετε ότι είστε στο σκοτάδι.

Ανοίξτε την πόρτα για να αντισταθείτε στη βαριά σιωπή. Βρεθείτε μαζί με κόσμο. Μην προσποιείστε κάθε ώρα και κάθε στιγμή ότι είστε οκ. Ενημερώστε ότι είστε στις μαύρες σας και ζητήστε ανοιχτά βοήθεια από τα κοντινά σας πρόσωπα.

Σε πρώτη φάση κοιτάξτε στα μάτια τη μελαγχολία. Ναι, κλάψτε. Ακούστε το θλιμμένο soundtrack με τα κομμάτια που γκρινιάζουν μαζί σας. Δώστε όμως ένα όριο στο θρήνο και το παράπονο.

Σταδιακά ανοίξτε τις κουρτίνες, ξέρετε ότι τώρα πρέπει να το κάνετε. Για τον κάθε άνθρωπο αυτή η στιγμή είναι διαφορετική.

Αρχίστε να μπαίνετε σε ένα πιο αισιόδοξο δρόμο. Ο δρόμος αυτός θα είναι καινούργιος αρά και εσείς θα πρέπει να είστε αλλαγμένες. Ανανεώστε κάτι μικρό ή μεγάλο στη ζωή σας. Αλλάξτε λίγο το χρώμα μαλλιών σας, δοκιμάστε να κάνετε ένα διαφορετικό μακιγιάζ, αλλάξτε στυλ, γεμίστε το χώρο σας με νέα αρώματα και μυρωδιές. Περιποιηθείτε τον!

Η διάθεσή σας θα επηρεάσει πολύ και την ίδια τη ζωή σας. Προσπαθήστε σε αυτό το στάδιο να γυρίσετε τον διακόπτη. Πάρτε το χρόνο σας, μη βιάζεστε.

Κρατήστε ημερολόγιο για τις σκέψεις σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το μάθημα πήρατε. Οι καλοί μαθητές δεν επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη και κάποια στιγμή μαθαίνουν από αυτά.

Η δυσκολία αυτή ήταν ακόμα ένα μάθημα, μια πρόκληση.

Δείτε ακόμα:

Τα 4 εμπόδια της ευτυχίας

Απλοί λόγοι για να είστε χαρούμενες

Αντιμετωπίστε την κακή διάθεση σε 15′

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.