WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Φίλες βλαβερές


3 Φεβρουαρίου 2013

Από μικρά κορίτσια ως ώριμες γυναίκες έχουμε να αντιμετωπίσουμε φίλες που ίσως δεν μας ταιριάζουν. Τουλάχιστον όχι όσο νομίζαμε.

Η πρώτη κατηγορία φίλης που μας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό είναι η εγωίστρια. Στη φιλία εγωισμοί και πείσματα δεν χωράνε κι αν τρυπώνουν κάποια στιγμή, οι καλές φίλες τα διώχνουν. Συνήθως , μία γυναίκα που είναι εγωίστρια δεν μπορεί να είναι και φίλη αφού δεν νοιάζεται για τίποτα άλλο εκτός από τον εαυτό της. Επομένως αδυνατεί να φανεί βοηθητική και επιπλέον θα απαιτεί την αμέριστη προσοχή σας.

Η επόμενη βλαβερή κατηγορία είναι η φίλη ανταγωνίστρια. Έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά της εγωίστριας απλά θα δυσκολευτείτε να το καταλάβετε. Οι γυναίκες που είναι ανταγωνιστικές προφανώς έχουν συμπτώματα υπεροψίας και ψάχνουν να βρουν την επιβεβαίωση συνεχώς. Είναι ικανές να φλερτάρουν με τον τύπο που σας αρέσει στο μπαρ ή πώς να αγοράσουν πρώτες εκείνες την τσάντα που σας άρεσε.

Ακόμα μία κατηγορία που δεν είναι καθόλου καλή σαν φίλη είναι η εξαρτημένη. Είναι ο τύπος γυναίκας που είναι αγκιστρωμένη από σας και δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα. Αυτό συμβαίνει γιατί στο πρόσωπό σας έχει βρει τη λύση! Είναι σίγουρη ότι πάντα θα τη βοηθάτε να λύνει τα προβλήματά της κι όταν δεν μπορείτε να το κάνετε θα σας γεμίζει τύψεις κι ενοχές.

Φροντίστε λοιπόν αν τυχόν αναγνωρίσετε τέτοιου είδους χαρακτηριστικά στη φίλη σας να απομακρυνθείτε εφ’ όσον έχετε βεβαιωθεί ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να διορθωθεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.