WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πόσο ανησυχείτε για τα προβλήματά σας;


4 Μαρτίου 2013

Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να ανησυχείτε αρκετά μέχρι και για τα πιο απλά προβλήματα;

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δημιουργεί έντονο άγχος και πίεση, προκειμένου να προλάβετε χιλιάδες πράγματα μέσα σε μια μέρα. Ωστόσο, αξίζει να αγχώνεστε γι΄όλα; Από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζετε; Το να ανησυχείτε χωρίς λόγο κάνει τη ζωή σας χειρότερη. Να θυμάστε πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην ζωή, απλά κάθε δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζετε, θα πρέπει να την δείτε πιο διευρυμένα, ώστε να εντοπίσετε τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται.

Δείτε παρακάτω μερικές γενικές συμβουλές, για το πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τις παράλογες ανησυχίες σας:

• Για κάθε πρόβλημα αναρωτηθείτε τα εξής: Ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα μου; Τί εναλλακτικές λύσεις έχω στη διάθεση μου; Εξάντλησα κάθε δυνατότητα;

• Κάντε έναν κατάλογο μ΄ όλα τα προβλήματα που σας απασχολούν και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για το καθένα από αυτά.

• Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε ένα κατάλογο με προβλήματα του παρελθόντος. Δείτε αν τελικά άξιζε η ανησυχία σας γι’ αυτά, αλλά και αν σας βοήθησε ως προς την επίλυση τους.

• Χρησιμοποιήστε την ενέργεια σας παραγωγικά και όχι καταστροφικά. Πολλές φορές το άγχος σας εμποδίζει να δείτε την κατάσταση πιο ξεκάθαρα, με αποτέλεσμα να αντιδράσετε με τρόπους που δεν βοηθούν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.