WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου


23 Απριλίου 2013

BIBΛΙΟ.jpg

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου από την UNESCO. Η μέρα αυτή έχει επιλέγει συμβολικά, τότε έφυγαν από τη ζωή μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Shakespeare, ο Cervantes και ο Inca Garcilaso de la Vega.

Η ιδέα του εορτασμού προέρχεται από την Καταλονία. Υπάρχει μια τοπική παράδοση που θέλει την μέρα αυτή να εορτάζεται ως η «Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων». Με το σύνθημα «Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα», ο άνδρας θα χαρίσει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο κι αυτή θα του το ανταποδώσει με ένα βιβλίο.

Με αφορμή την μέρα αυτή λοιπόν μπορείτε να χαρίσετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα ή ακόμα και στον εαυτό ένα βιβλίο. Μια ιδέα είναι «Η Γυναίκα του Τίγρη» από τις εκδόσεις Πατάκη. Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Τea Obreht, βραβευμένη με το λογοτεχνικό βραβείο Orange. Η υπόθεση του βιβλίου είναι η εξής: 

Βαλκάνια, 1941. Ενώ μαίνεται ο γερμανικός βομβαρδισμός, ένας τίγρης δραπετεύει από τον ζωολογικό κήπο, περιπλανιέται στα συντρίμμια και στους κατεστραμμένους δρόμους ώσπου φτάνει σ’ ένα ύψωμα πάνω από το χωριό Γκαλίνα. Οι νυχτερινές του επισκέψεις γεμίζουν τρόμο τους χωρικούς. Όμως για ένα αγόρι ο τίγρης είναι κάτι το μαγικό – είναι η ενσάρκωση του Σιρ-Χαν που ζωντάνεψε από τις σελίδες του «Βιβλίου της ζούγκλας».  Η Νατάλια είναι εγγονή αυτού του αγοριού. Γιατρός πλέον, επισκέπτεται ορφανοτροφεία ύστερα από έναν ακόμη πόλεμο που έχει ρημάξει τα Βαλκάνια. Στη διάρκεια του ταξιδιού της μαθαίνει την είδηση για τον θάνατο του πολυαγαπημένου της παππού, μακριά από το σπίτι τους, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Από αποσπάσματα ιστοριών που ο παππούς της της διηγούνταν όταν ήταν μικρή, η Νατάλια συνειδητοποιεί ότι μάλλον πέθανε αναζητώντας τον «απέθαντο άντρα», έναν πλάνητη που τον θεωρούσαν αθάνατο. Πασχίζοντας να καταλάβει πώς ένας άνθρωπος της επιστήμης αποφάσισε να αποδυθεί σε μια τέτοια αναζήτηση, ανακαλύπτει τυχαία ένα στοιχείο που θα την οδηγήσει σε ένα φθαρμένο αντίτυπο του «Βιβλίου της ζούγκλας» και, εν συνεχεία, στην εκπληκτική ιστορία της γυναίκας του τίγρη.

Οι κριτικές του βιβλίου είναι εξαιρετικές, θα σας εντυπωσιάσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.