WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Εσύ τι τρως;


28 Απριλίου 2013

Τι αποκαλύπτουν οι διατροφικές σας συνήθειες για το χαρακτήρα σας. 

Ο τρόπος που επιλέγει να τρέφεται κανείς μπορεί να αποκαλύψει πράγματα για τον εσωτερικό του κόσμου. Κάντε ένα πειραμα για να καταλάβετε ακριβώς τι συμβαίνει. Πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε τι φάγατε τις τελευταίες μέρες. Όταν γράφει κανείς ανακαλύπτει πράγματα που κάνει τελειώς ασυνείδητα. Διαβάστε παράκατω τι συμβαίνει αν τρώτε γλυκά ή αλμυρά, λαίμαργα ή όχι.

Προτιμάτε τα γλυκά; Αναζητάτε συνεχώς ζάχαρη; Καταλάνετε δηλαδή τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, για παράδειγμα ψωμί, ποτά, ζυμαρικά, χυμούς και όλα αυτά. Αν ναι, για ποιο λόγο έχετε την ανάγκη αυτή; Σκεφτείτε πότε αναζητάτε τέτοιου είδους τροφές;

Θυμηθείτε λίγο τα παιδικά σας χρόνια. Πότε οι γονείς ή οι γιαγιάδες σας έδιναν σοκολάτα; Σύνηθως, όταν ήσασταν καλά παιδιά, για να κάτσετε φρόνιμα, για να αποσπάσουν την προσοχή σας ή όταν ήσασταν στεναχωρήμενα. Μεγαλώνοντας λοιπόν με "γλυκές λιχουδιές" είναι πολύ πιθανό να τις αναζητήσετε όταν γυρεύετε παρηγοριά. Πόσες φορές ψάχνετε για γλυκό όταν είστε στεναχωρημένοι ή απογοητευμένοι. Το θέμα είναι να ψάξετε μέσα σας να βρείτε το πραγματικό κίνητρο που σας οδήγει στη σοκολάτα. Αν δηλάδη κάποιος δεν σας κάνει ένα κομπλιμέντο ή σας πληγώσει, η ζάχαρη δεν είναι λύση. Η αυτοπεποιήθηση είναι που κρύβεται πίσω από αυτό. Πρέπει να την τονώσετε και να πιστέψετε στον εαυτό σας. Η ευτυχία δεν εξαρτάται από τους άλλους αλλά απ΄εμάς.

Τί γίνεται τώρα αν προτιμάτε αλμυρά; Κάποιος που λατρευεί να τρώει αλάτι αρκετό στα φαγητά του, είναι ένα άτομο που θέλει να γίνονται όλα όπως τα θέλει. Είναι προσκολλημένος στον δικό του τρόπο σκέψης. Και όταν κάτι δεν πάει καλά, τότε αρχίζει να επικρίνει τους άλλους και τον εαυτό του. Αν λοιπόν, δείχνετε ιδιαίτερη αδυναμία στο αλάτι, δείτε μήπως στη ζωή σας είστε επικριτικοί; Αν συνειδητοποιήσετε πως το κάνετε, τότε προσπαθήστε να αγαπάτε τους άλλους αλλά και τον εαυτό σας.

Σας αρέσουν τα μαχαρικά και γενικότερα τα καρυκεύματα; Τότε λείπει από τη ζωή σας κάτι "πικάντικο". Χρειάζεστε περισσότερο δράση και κάτι να σας διεγείρει. Το ίδιο συμβαίνει και με όσους πίνουν πολύ καφέ. Η καφεϊνη είναι διεργετική. Σκεφτείτε λοιπόν, τι λείπει από τη ζωή σας; Ποιο είναι το νόημα της ύπαρξης σας;

Τι συμβαίνει με τα ξινά; Αν όντος σας αρέσουν, σκεφτείτε αμέσως για ποιο λόγο μπορείτε να νιώθετε ξινισμένη ή να κάνετε "ξίνες σκέψεις"; Ενάντια σε ποιον ή σε τι;

Το φαγητό σας μήπως το τρώτε πολύ γρήγορα; Αν όντος το κάνετε, χωρίς αμφιβολία ασυναίσθητα κάνετε το ίδιο στη ζωή σας. Δεν ζείτε τη ζωή σας στο έπακρο. Αν πάλι συμβαίνει το αντίθετο, τότε σημαίνε πως προσπαθείτε να δώσετε παράταση στο παρόν γιατί φοβάστε να αντιμετωπίσετε το μέλλον.

Τρώτε επείδη πρέπει; Για παράδειγμα επείδη είναι μεσημέρι αρά τρώτε συγκεκριμένες ώρες; Μπορείτε επίσης να φάτε από συνηθεία, όρεξη, συγκίνηση ή από πείνα.

Οι παράπανω κατηγορίες είναι γενικές και προσπαθούν να δείξουν πως η κάθε μας σκέψη, πράξη, εξαρτάται από εμάς και το συναισθηματικό μας κόσμο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.