WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι γίνεται μετά τον χωρισμό;


7 Μαΐου 2013

Ωραία χωρίζεις με έναν άνθρωπο που είστε χρόνια και τον αγαπάς και ξαφνικά συνειδητοποιείς πως είσαι μόνη σου. Τι γίνεται τότε; Πώς μπορείς να προχωρήσεις;

Πρώτα απ΄ όλα ένας χωρισμός δεν σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου. Από την άλλη πάλι δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Αυτό που βοηθά πάντως είναι ο χρόνος. Ο χρόνος όμως βοηθάει μόνο αν τον εκμεταλλευτείς υπέρ σου. Για να μπορέσει κανείς να ξεπεράσει το χωρισμό και γενικότερα κάθε αλλαγή που συμβαίνει στη ζωή του θα πρέπει να περάσει το στάδιο της αποδόμησης, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν οι ειδικοί. Τι σημαίνει αυτό;

Έχετε ακούσει τη φράση «γκρεμιστήκαν όλα» ή «έχασα τα πάντα»; Αυτό ακριβώς πρέπει να συμβεί και στον εσωτερικό σας κόσμο. Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε να φτιάχνετε τα πράγματα από την αρχή. Να συνειδητοποιήσετε που έχετε κάνει λάθος, ποια είναι τα συναισθήματά σας, ποιες συμπεριφορές είναι αυτές που θα θέλατε να αλλάξετε ή να βελτιώσετε. Με άλλα λόγια, είναι καλό να κάνετε μια στροφή στον εαυτό σας.

Οι εκρήξεις θυμού, οι κατηγορίες και γενικότερα μια στάση που δείχνει παραίτηση δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Αφήστε τα συναισθήματά σας ελευθέρα. Βρείτε τη δύναμη και τη διάθεση να σταθείτε ξανά στα πόδια σας.

Θα πρέπει όμως πρώτα να τα βρείτε με τον εαυτό σας, να υποστηρίξετε συνειδητά πια τις αποφάσεις σας και να προχωρήσετε. Δεν γίνεται να ξεπεράσετε το χωρισμό τόσο εύκολα αλλά μπορείτε να μάθετε να ζείτε μ’ αυτό. Δεν γίνεται να βγάλετε ένα άτομο από το μυαλό σας που και να το διαγράψετε από τη ζωή σας καθώς είναι κομμάτι σας. Έχετε πάρει πράγματα από εκείνο που έχουν επηρεάσει την προσωπικότητα σας όπως του έχετε δώσει και εσείς. Ακούστε για λίγο τις σκέψεις σας «Μαζί περάσαμε ωραίες και άσχημες στιγμές, δύσκολες και ευχάριστες καταστάσεις, ερωτευτήκαμε, αγαπήσαμε, μεγαλώσαμε και ωριμάσαμε, μάθαμε πράγματα ο καθένας για τον εαυτό του και καταλήξαμε απλά, ότι οι απαιτήσεις και οι επιδιώξεις μας σε αυτή τη σχέση, οι ανάγκες και οι προσδοκίες μας στη ζωή γενικότερα, δυστυχώς δεν ταυτίζονται. Όσο και αν μας στενοχωρεί και τους δύο, έπρεπε να τελειώσει.» Όλες αυτές οι εμπειρίες, οι στιγμές που λέτε δεν γίνονται να διαγραφούν.

Κάθε άνθρωπος βέβαια, χωρίζει για διαφορετικούς λόγους και βιώνει τον χωρισμό διαφορετικά. Και σίγουρα, όταν τελειώνει μία σχέση, ποτέ πια δεν είσαι ο ίδιος που ήσουν πριν. Όπως σίγουρα, όταν πια το αποδεχτείς και το ξεπεράσεις, βγαίνεις πιο δυνατός, πιο έμπειρος και πιο ώριμος από πριν. Και ανακαλύπτεις πάντα μια νέα αλήθεια για τον εαυτό σου, τις δυνάμεις και τα θέλω σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.