WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Project: Συγκατοίκηση


21 Μαΐου 2013

Πώς μπορείτε να δουλέψετε σωστά πάνω στο συγκεκριμένο project;

Αν έχετε επιλέξει να κάνετε το μεγάλο βήμα και να συγκατοικήσετε μ’ έναν ή περισσότερους φίλους, τότε θα πρέπει από την αρχή να θέσετε σωστά τους όρους και τους κανόνες της συγκατοίκησης. Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση καθώς θα πρέπει να γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις και ο καθένας να μην δρα ως μονάδα.

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές:

• Λογαριασμοί: «Οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους» λέει μια παροιμία και είναι σωστή. Από την αρχή λοιπόν θα πρέπει να καθορίσετε ποιος πληρώνει τι. Σκεφτείτε πως το ενοίκιο, λογαριασμοί, σούπερ μάρκετ, είναι μερικά από τα πάγια μηνιαία σας έξοδα.

Οι επισκέπτες: Είναι σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τις επισκέψεις, διότι θα έρθετε σε σύγκρουση αναγκών. Από την μια ο ένας μπορεί να θέλει να χαλαρώσει στο καναπέ του, χαζεύοντας τηλεόραση και από την άλλη ο συγκάτοικος σας θέλει να καλέσει φίλους στο σπίτι. Εκεί θα πρέπει να βρείτε μια λύση. Μπορείτε για παράδειγμα, να συμφωνήσετε πως θα ενημερώνετε ο ένας τον άλλον πριν κανονίσετε το οτιδήποτε.

Οι δουλειές του σπιτιού: Σε κανένα δεν αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού αλλά όλοι θέλουν ένα όμορφο περιβάλλον. Συμφωνείστε λοιπόν ποιες δουλειές θα αναλάβει ο καθένας.

Το φαγητό: Είναι σημαντικό να σκέφτεστε και να νοιάζεστε τον συγκάτοικο σας. Μπορείτε να τον ενημερώνετε εγκαίρως αν δεν υπάρχει φαγητό στο ψυγείο ή ακόμα όταν ετοιμάζετε κάτι για εσάς να υπολογίζετε και εκείνον.

Ο προσωπικός χώρος: Θα πρέπει ο καθένας να σέβεται τα προσωπικά πράγματα και το χώρο του καθενός. Δεν μπορείτε να παίρνετε τα πράγματά του χωρίς την άδεια του.

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να σέβεστε τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα θέλω του άλλου. Οι κανόνες είναι για να τηρούνται. Μπορείτε ακόμα να τους γράψετε κάπου και να τους τοποθετήσετε σ’ ένα εμφανές σημείο, ώστε να είστε σίγουροι πως δεν θα ξεχάσετε κάποιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.