WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ναι, είμαι γκρινιάρα


7 Ιουνίου 2013

945718_477351422343789_974079530_n1.jpg

Γιατί όμως;

Συχνά, οι ανικανοποίητες ανάγκες και επιθυμίες σας ξεμυτίζουν με τη μορφή αρνητικών συναισθημάτων όπως ο θύμος, η πίκρα και η γκρίνια με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική σας υγεία. Ακόμα, δημιουργείται αρνητικό κρίμα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Πώς μπορείτε να βάλετε ένας τέλος σ’ αυτό;

  • Αναγνωρίστε τις πραγματικές σας ανάγκες σας και ιεραρχείστε τες με βάση τη σπουδαιότητά τους. Επίσης γνωστοποιήστε τες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε και οι άλλοι να ξέρουν τι θέλετε πραγματικά. Κάποιες φορές, θεωρείτε δεδομένο πως οι άλλοι γνωρίζουν τι θέλετε. Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Για αυτό επικοινωνήστε τις ανάγκες και τα θέλω σας.
  • Υπερασπιστείτε τα θέλω και τις επιθυμίες σας καθημερινά σε πολλά μικρά ζητήματα πριν δοκιμάσετε να διεκδικήσετε κάτι σημαντικό. Θυμηθείτε ότι κάποιες φορές χρειάζεται να υπερασπιστείτε ό,τι θέλετε ακόμα κι αν αυτό εναντιώνεται στις επιθυμίες των άλλων.
  • Εκφράστε τη δυσαρέσκειά σας για κάτι που σας ενοχλεί αμέσως. Μην καταπιέζετε συναισθήματα όπως θυμό, ζήλια, απογοήτευση και παραδεχτείτε τα χωρίς να ντρέπεστε για αυτά. Να θυμάστε, πως η φράση «Αστό, δεν πειράζει τώρα» δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, απ’ ότι πιστεύετε πως λύνει. Ο λόγος είναι, πως τα συναισθήματα που δημιουργούνται από μια μη αποδεκτή συμπεριφορά, του φίλου σας, του παιδιού σας ή του συντρόφου σας, δεν εξαφανίζονται. Απλά, καταπιέζονται για λίγο και με την πρώτη ευκαιρία, βγαίνουν στην επιφάνεια ακόμα πιο έντονα, χωρίς να ξέρετε τότε πώς να τα διαχειριστείτε.
  • Μην παραπονιέστε για κάτι ενώ στην πραγματικότητα σας ενοχλεί κάτι άλλο. Μιλήστε ξεκάθαρα χωρίς υπεκφυγές ή υπονοούμενα και χωρίς να φοβάστε να διαφωνήσετε ή να πείτε αυτό που πραγματικά θέλετε.
  • Μην περιμένετε από τους άλλους να αλλάξουν συμπεριφορά απέναντί σας. Αλλάξτε εσείς τον τρόπο που τους αντιμετωπίζετε. Με μαγικό τρόπο θα δείτε πως θα αλλάξουν και εκείνοι. Ο λόγος είναι πως ο τρόπος που βλέπετε τους άλλους, επηρεάζει πολλές φορές τη συμπεριφορά τους. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.