WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4+ 1/2 βήματα για να απιστήσετε σωστά


1 Ιουλίου 2013

4 + ½ Τρόποι για να ‘ατακτήσετε’ χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Από την Ινώ Κοέν.

Είσαστε σε σχέση για καιρό και έχετε λίιιιιιγακι αρχίσει να βαριέστε να βγαίνετε συνέχεια με «φιλικά ζευγάρια»; Μήπως βλέπετε τις single φίλες σας με ελαφριά νοσταλγία; Θα πετάγατε τη σκούφια σας να ξαναζούσατε τα καλοκαιρινά φλερτ της εποχής που είσαστε 18; ... Αλλά δεν μπορείτε, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της αποκάλυψης και δεν θέλετε να το ρισκάρατε.

Ε λοιπόν έχω καλά νέα. Στη ζωή αυτή όλα γίνονται, μισή πίτα, μισοχορτάτος σκύλος, αρκεί να υπάρχει διάθεση και φαντασία. Η συνταγή είναι απλή, μπορείτε να την προσαρμόσετε στο δικό σας στυλ, γιατί η φυσικότητα είναι το παν.

  • Ειλικρίνεια. Έχω ένα τραγικό κόμπλεξ από μικρή, όταν έλεγα ψέματα ο μπαμπάς μου έλεγε «για να δω τη μύτη σου κουνιέται;» Γινόμουνα (και ακόμα γίνομαι) κατακόκκινη. Δεν μπορώ να πω το παραμικρό ψέμα. Η καθεμία έχει τη δική της ιδιαίτερη αντίδραση. Κι’ ο σύντροφός μας που μας ξέρει, καταλαβαίνει. Έτσι λοιπόν, στην ερώτηση «Πού ήσουνα;» απαντάμε απλά και ειλικρινά «Στο κέντρο». Όχι στη θεία Ευαγγελία ούτε στο καταφύγιο άγριων ζώων.
  • Διευκρίνιση: Απαντάμε μόνο σε ό,τι μας ρωτάνε. Δηλαδή στο «Πού ήσουνα», απαντάμε ειλικρινά αλλά λακωνικά: «Στο κέντρο». Όχι «Στο κέντρο με τον Κώστα από το γραφείο, δεν τρέχει τίποτα, μόνο καφέ ήπιαμε, μιλάγαμε για δουλειά και κάτσαμε μισή ώρα». Δεν δίνουμε περισσότερα στοιχεία από αυτά που μας ζητάνε. Αυτό είναι πάγια αρχή.
  • Δεν αποφεύγουμε τη συζήτηση. Αν κάνουμε αυτό το μοιραίο λάθος, την πατήσαμε, ο άλλος δεν τρώει κουτόχορτο. Συνεχίζουμε να μιλάμε σαν πολιτικός, με αοριστολογίες και σταθερή φωνή. Κάποτε εκπρόσωπος τύπου αμερικάνικης εταιρείας και μου είχε πει το αλάνθαστο: Όταν έχουμε τεχνικό πρόβλημα έχεις έτοιμη την απάντηση «We are working on this». Κι’ εμείς αντίστοιχα έχουμε πρόχειρες απαντήσεις κλισέ. «Με ποιούς;» «Με τους γνωστούς-άγνωστους, την παλιοπαρέα».
  • Αν τυχόν τηλεφωνήσει το «τρίτο πρόσωπο» κάποια ακατάλληλη τη στιγμή, δεν του το κλείνουμε στη μούρη. Ούτε κάνουμε ότι μιλάμε στη γιαγιά μας. Συνεχίζουμε να μιλάμε με φυσιολογική φωνή, περί ανέμων και υδάτων, για ένα χρονικό διάστημα που είναι λίγο μικρότερο από το μέσο όρο που μιλάμε με τις μη-κολλητές μας φίλες. Δηλαδή όχι μισή ώρα αλλά ούτε 1,5 λεπτό.
  • Δεν είμαστε καλές. Αυτό είναι το κλασσικό σημάδι ότι κάτι «άλλο» συμβαίνει. Η μαμά μου είχε μία φίλη που κάθε φορά που την απατούσε ο άντρας της, της έπαιρνε και από ένα ακριβό δώρο. Δεν τον έχουμε λοιπόν στα ώπα-ώπα «γλυκέ μου και γλυκούλι μου» αλλά δεν είμαστε και μπιτς, στριμμένες και μας φταίνε τα πάντα. Όλα καλά είναι. Κουλ.

Ποτέ δεν ξέρετε τι θα συμβεί. Μπορεί το ανεπίσημο πρόσωπο να γίνει επίσημο. Ή μπορεί η καλοκαιρινή αταξία να ανανεώσει (ακόμα και να δυναμώσει, ναι συμβαίνει κι’ αυτό) τη μόνιμη σχέση σας.

Και μην ξεχνάτε: Αμαρτία μη εξομολογουμένη, δεν είναι αμαρτία.

Καλές διακοπές!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.