WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς να ενισχύσετε τη θέλησή σας;


3 Ιουλίου 2013

Μια άσκηση που θα σας βοηθήσει να υλοποιήσετε τους στόχους σας.

Πολλές φορές ενώ σχεδιάζετε να κάνετε κάτι ή ονειρεύεστε κάτι που θέλετε πολύ, στο τέλος δεν καταφέρνετε πότε να το αποκτήσετε. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει; Πώς μπορεί κανείς να δυναμώσει τη θέληση του, έτσι ώστε κάθε φόρα που θα λέει «θέλω» να ξέρει με σιγουριά ότι μπαίνει σ’ ένα δρόμο που οδηγεί στην κατάκτηση της επιθυμίας σας, γνωρίζοντας ότι «όπου υπάρχει ένα θέλω υπάρχει κι ένας δρόμος». Από τους ανθρώπους λοιπόν δεν λείπει η δύναμη αλλά η θέληση .«Εγώ όμως έχω πια όση θέληση χρειάζεται για να πραγματοποιώ τα όνειρά μου» είναι φράση που θα πρέπει να λέει κανείς προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του.

Ποια είναι η άσκηση που θα βοηθήσει να δυναμώσουν τη θέληση;

Βρείτε μικρούς στόχους και προσπαθήστε να τους υλοποιείτε καθημερινά. Κάθε μέρα, θα προσθέτετε ένα νέο στόχο. Ο βαθμός δυσκολίας θα ανεβαίνει όσο οι μέρες περνούν. Για παράδειγμα, μπορεί την πρώτη μέρα να θέσετε τον εξής στόχο «Από σήμερα θα διαβάζω κάθε βράδυ, όσο κουρασμένος κι αν είμαι δύο σελίδες από το αγαπημένο μου βιβλίο». Μια άλλη άσκηση μπορεί να είναι «Δε θα ξαπλώσω ξανά για το βραδινό ύπνο αν δεν πλύνω τα δόντια μου ή δεν κάνω ντεμακιγιάζ». Μια άλλη μπορεί να είναι «Από αύριο θα σηκώνομαι μισή ώρα νωρίτερα και θα πηγαίνω για τρέξιμο».

Το ζητούμενο της υπόθεσης, είναι να προσπαθήσετε να τηρήσετε τους στόχους σας. Μόνο έτσι θα πιστέψετε στον εαυτό σας, στις δυνάμεις σας και θα ενισχύσετε τη θέλησή σας.

Πάρτε την απόφαση τώρα και ξεκινήστε το ταξίδι της αλλαγής. Αξίζει το κόπο.

Κάντε likeστη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.