WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τί συναισθήματα προκαλούνται στο άκουσμα του "νέου αφεντικού";


24 Σεπτεμβρίου 2013

NEW-BOSS.jpg

Δύσκολη αποστολή αλλά και μια ευκαιρία για να επαναπροσδιορίσετε τη θέση σας στην εταιρεία. 

Όσα χρόνια και αν εργάζεστε, όση εμπειρία και αν έχετε στην φράση "νέο αφεντικό" οι αντιδράσεις είναι κοινές για όλους. Όλοι θέλουν να κάνουν καλή εντύπωση. Θα μπορούσαμε να πούμε πως τα συναισθήματα που νιώθει κανείς μοιάζουν με εκείνα που έχει ένα παιδί όταν πάει πρώτη μέρα στο σχολείο ή όταν οι γονείς του του ανακοινώνουν πως θα αλλάξει σχολείο στη μέση της χρονιάς. Αγωνία, άγχος, φόβος, περιέργεια. Πώς όμως μπορείτε να τα διαχειριστείτε υπέρ σας; 

  • Πώς θα παρουσιάσετε τον εαυτό σας: Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο στην αρχή μιας σχέσης θα πρέπει να γνωριστείτε. Ο τρόπος λοιπόν που θα παρουσιάσετε τον εαυτό σας παίζει σημαντικό ρόλο. Μπορεί να σας αγχώνει αλλά είναι να καλό να οργανώσετε τις σκέψεις και δείτε ποια εικόνα σας θέλετε να καθρεφτίσετε.
  • Είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτοκριτική: Είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθετε άγχος ή φόβο μπροστά σε μια αλλαγή. Το θέμα είναι ο βαθμός που βιώνετε τα συναισθήματα αυτά και κατά πόσο σας επηρεάζουν από το να είστε λειτουργικοί ή όχι. Επίσης, είναι καλό να θέσετε και το εξής ερώτημα στον εαυτό σας, "Μήπως λόγω οικειότητας με το προηγούμενο σας αφεντικό, η απόδοση σας έχει μείνει στάσιμη εδώ και καιρό, ενώ τώρα καλείστε να κινητοποιηθείτε και ξεπεράσετε τον εαυτό σας;"
  • Η θέση του νέου διευθυντή μήπως είναι για εσάς; Μπορεί να σας πέρασε από το μυαλό αλλά είστε σίγουρος πως προορίζεστε για τη θέση; Μπορείτε να αναλάβετε τις ευθύνες; Μήπως τελικά η αλλαγή αυτή σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε πως δεν είστε για τη δουλειά αυτή και πως όλο αυτός ο συμβιβασμός που κάνατε τόσο καιρό ήταν ανώφελος; Πολλά ερωτήματα που καλείστε να απαντήσετε.
Κάθε αλλαγή μας βοηθά να δούμε που βρισκόμαστε, να θέσουμε νέους στόχους αλλά και να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις.  Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.