WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

3 βήματα προς τον στόχο σας


26 Σεπτεμβρίου 2013

Πόσες φορές έχετε ευχηθεί πράγματα και έχετε πάρει βαρύγδουπες αποφάσεις αλλά μετά από λίγο, τα ξεχνάτε; Μένουν ανεκπλήρωτα όνειρα. Κι όμως, εκείνη τη στιγμή που μιλάτε γι αυτά έχετε τόσο πάθος μέσα σας και τόση ενέργεια που πείθετε μέχρι και τον εαυτό σας πως θα τα καταφέρετε τελικά. Βέβαια, μετά από λίγο όλα γίνονται όπως πριν. Καμία προσπάθεια, καμία κίνηση προς την επίτευξη των σχεδίων σας. Τι γίνεται όμως και δεν μπορείτε να φτάσετε στον στόχο σας; Τι μπορείτε να αλλάξετε στην ζωή σας, ώστε να τα καταφέρετε; Παραπάνω ένταση μήπως; Μήπως περισσότερη πίστη; Θέληση ίσως;

Τα πράγματα όμως είναι πιο απλά απ΄ ότι φαίνεται: 

•Συγκεκριμένοι στόχοι: Είναι πολύ σημαντικό να θέσετε σαφείς στόχους. Οι γενικοί και αφηρημένοι δεν βοηθούν καθώς αποπροσανατολίζουν.

•Σπάστε τους διευρυμένους στόχους: Προσπαθήστε να θέσετε μικρότερους στόχους προκειμένου να φτάσετε στην κορυφή. Για παράδειγμα, αν επιθυμείτε μια λαμπρή καριέρα, θα πρέπει να έχετε υπομονή και επιμονή ανεβαίνοντας σιγά σιγά τη «σκάλα».

•Φτιάξτε ένα λεπτομερές σχέδιο βήμα προς βήμα για το πώς θα το πετύχετε.

Είναι πιο ενθαρρυντικό για κάποιον να πετύχει μικρούς στόχους. Βοηθά στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του και τον οδηγεί πιο κοντά σ' αυτό που θέλει. Μην βιάζεστε λοιπόν, προχωρήστε σταδιακά και σταθερά προς την επίτευξή τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.