WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Όταν η "ιστορία" μας δίνει μαθήματα επιμονής


22 Οκτωβρίου 2013

Η εμπειρία δεν έχει καμία ηθική αξία, είναι απλώς το όνομα που δίνουμε στα λάθη μας. 

Θυμάστε την ιστορία του Έντισον; Που έκαψε χιλιάδες λαμπτήρες που έκαψε προτού καταφέρει ν' ανάψει το φως, αλλά χωρίς να φύγουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουμε κι άλλους μεγάλους "αποτυχημένους", οι οποίοι χάρη στα λάθη τους απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία που οδήγησε στην επιτυχία. Ανάμεσά τους:

  • Ο Αβραάμ Λίνκολν, που έχασε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι να φτάσει στην προεδρία.
  • Ο Χένρι Φόρντ, απέτυχε δύο φορές ως κατασκευαστής αυτοκινήτων μέχρι να δημιουργήσει τη Ford Motor Company.
  • O Μπέρι Γκόρντι, ιδρυτής της Motown Records, έκλεισε το πρώτο του κατάστημα δίσκων επειδή η επιχείρηση δεν περπατούσε. Η αποτυχία αυτή του έδωσε μαθήματα που θα τον βοηθούσαν να ιδρύσει μια από τις πιο επιτυχημένες δισκογραφικές εταιρείες του 20ού αιώνα.

Τα παραπάνω τρία παραδείγματα μας δείχνουν πως τα λάθη μας μαθαίνουν. Δεν έχει σημασία η αποτυχία. Η αποτυχία λειτουργεί ως συναγερμός και μας μαθαίνει πως είμαστε ευάλωτοι και μ' αυτή την προστασία μας δίνει δυνάμεις για να επιστρέψουμε στη νίκη. Θέλει κόπο, επιμονή και  υπομονή. Μην τα παρατάτε λοιπόν με την πρώτη δυσκολία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.