WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Θα βοηθούσε αν στη ζωή σου ήσουν μετριοπαθής;


29 Νοεμβρίου 2013

Οι πνευματικά μετριοπαθείς άνθρωποι -ένα πραγματικά σπάνιο είδος- γνωρίζουν ότι αυτά που δεν θα μάθουν ποτέ είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που θα μάθουν κάποτε. Γι΄αυτό και θέλουν να μαθαίνουν συνεχώς, να αναπτύσσουν τις πνευματικές τους ικανότητες και να διευρύνουν τις γνώσεις τους, έχοντας πάντα επίγνωση των γνωστικών ορίων.

Η μετριοπάθεια δεν σημαίνει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αυτό που κερδίζει ένας μετριοπαθής είναι να μην εγκλωβίζεται σε πεποιθήσεις και κοινωνικά πρέπει. Καταφέρνει να αμφισβητεί όσους μιλούν ως αυθεντίες. Αμφισβητεί τις πληροφορίες που χρησιμοποιούν στην επιχειρηματολογία τους, τις πληροφορίες που αγνοούν ή τις πληροφορίες που διαστρεβλώνουν. Το ζητούμενο είναι πως δεν πρέπει στη ζωή μας να είμαστε απόλυτοι αλλά να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα πιο διευρυμένα.

Πώς μπορεί λοιπόν κάποιος να επιλέξει το δρόμο της "μετριοπάθειας";

  • Όταν δεν μπορείτε να βρείτε επαρκή στοιχεία τα όποια αποδεικνύουν ότι η άποψη σας είναι σωστή, αρχίστε λέγοντας: "Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αυτό που πιστεύω είναι..." ή "Μέχρι τώρα πίστευα..." ή "Βάσει των πραγματικά περιορισμένων γνώσεών μου σ΄αυτόν τον τομέα, θα έλεγα..."
  • Παρατηρήστε πότε υποστηρίζετε απόψεις που δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε. Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί το κάνετε αυτό.
  • Αμφισβητήστε έντονα τις απόψεις που δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε. Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί το κάνετε αυτό.
  • Αναζητήστε εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης που παρουσιάζουν απόψεις τις οποίες δεν έχετε ποτέ ως τώρα εξετάσει.
  • Μη φοβηθείτε να "διερευνήσετε" νέες απόψεις ή να "ανοιχτείτε" σε νέες ιδέες και σκέψεις.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.