Ο έρωτας μας κάνει να υποφέρουμε

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Καλύτερα να έχεις ερωτευτεί και να έχεις χάσει πάρα να μην έχεις ερωτευτεί ποτέ. Και το να γνωρίσεις τον έρωτα, ακόμα και με τον κίνδυνο να τον χάσεις ή να πονέσεις εξαιτίας του, είναι η πιο υπέροχη εμπειρία που μπορεί να βιώσει η ψυχή.

Όταν νιώθουμε ερωτευμένοι, η ψυχή μας ανοίγεται και τολμάμε πράγματα που πριν ούτε τα ονειρευόμασταν. Όπως είχε πει ο Πλάτων: "Δεν υπάρχει άνθρωπος τόσο δειλός που να μην μπορεί να μεταμορφωθεί σε ήρωα χάρη στον έρωτα". 

Είναι το συναίσθημα αυτό που σε ταξιδεύει, που σε κάνει να μην μπορείς να ασχοληθείς με τίποτα και με κανένα. Μπορείς να κάνεις τα πάντα αρκεί να είσαι κοντά σ΄αυτόν που αγαπάς. Νιώθεις φόβο πως όλο αυτό που βιώνεις μπορεί να τελειώσει ξαφνικά. Ανησυχείς συνεχώς για τον άλλο και τα συναισθήματά του. Όλες σου οι αισθήσεις είναι τόσο έντονες και δυνατές.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η τρέλα του έρωτα δεν κράτα για πάντα. Με τον καιρό έρχεται και καταλαγιάζει. Σαν να ωριμάζει. Ο ώριμος έρωτας συνεπάγεται περισσότερη ενασχόληση με τον άλλο και λιγότερη ανησυχία. Ζεις πλέον τη σχέση και την αγάπη στο εδώ και τώρα.

Και μεταξύ μας το στάδιο αυτό είναι το καλύτερο. Δεν υπάρχει λόγος να μας φοβίζει ο έρωτας. Με την ανησυχία δεν αποτρέπεται ούτε ο δικός μας πόνος ούτε του άλλου. Ότι είναι να συμβεί θα συμβεί. Απολαύστε το τουλάχιστον μέχρι τότε! 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.