WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 ψέματα που θα ακούσεις απ΄ τον πρώην σου


12 Μαρτίου 2014

Πρώην, νυν, μελλοντικοί… ένα μπέρδεμα. Βρίσκεις το θάρρος και αποχωρείς από μια σχέση που νιώθεις ότι έχει φτάσει στο τέλος της. Αρχίζεις, να κυκλοφορείς και να γνωρίζεις κόσμο. Κάπου στη μέση απογοητεύεσαι και αναρωτιέσαι αν τελικά ο χωρισμός ήταν καλή ιδέα. Και ενώ έχεις μπει σε μια διαδικασία να σκέφτεσαι τα υπέρ και τα κατά του χωρισμού, χτυπά το κινητό σου. Μάντεψε! Ο πρώην.

Τι μπορεί να θέλει; Να πει σου πει τα εξής:

• Πήρα να δω αν είσαι καλά.

Πρώτες σκέψεις: Αλήθεια; Μετά από τόσους μήνες; Τώρα βρήκες; Όντος του έλειψα και ενδιαφέρεται για μένα.

Πραγματικότητα: Αρχικά, ψυχραιμία. Αν όντος ενδιαφέρεται για εσένα θα είχε πάρει νωρίτερα. Είναι ο τυπικός τύπος που κάτι είδε στο facebook, κάπου βρήκε μια παλιά σας φωτογραφία, κάτι τέλος πάντων σας έφερε στη θύμισή του.

Μπέρδεμα, γιατί σας βάζει σε μια διαδικασία να σκεφτείτε «Μήπως δεν ήταν τυχαία η σύμπτωση;», «Μήπως να δίναμε μια δεύτερη ευκαιρία;»

• Θα ήθελα να μείνουμε φίλοι.

Είναι το πιο παλιό και ανόητο ψέμα που έχει ειπωθεί ποτέ στα χρονικά. Τι σημαίνει να μείνουμε φίλοι; Να κρατήσετε μια φιλική επαφή ναι, αλλά όχι να γίνει και ο «buddy» σου.

• Κανείς δεν μπορεί να μας καταλάβει. Δεν ξέρει τη σχέση μας.

Βεβαίως και δεν την ξέρει. Η κάθε σχέση είναι μοναδική. Αλλά όλοι είχαμε πρώην να σου θυμίσουμε, όποτε έχουμε βρεθεί σ’ αυτή την άβολη κατάσταση.

• Θα με πολύ χαρούμενος αν βρεις κάποιον που θα σ΄αγαπάει.

Είναι αστείο όταν το λένε αυτό. Όλοι μα όλοι παθαίνουμε σοκ όταν μαθαίνουμε πως οι πρώην μας παντρεύονται, κάνουν παιδιά, είναι ερωτευμένοι. Ασυναίσθητα ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν και μαζί μ΄αυτές και ο εγωισμός, ζήλια... Σε δεύτερο χρόνο όμως μπορεί αν δει λογικά και να πει «Τι να κάνουμε η ζωή συνεχίζεται! Ας είναι ευτυχισμένη».

• Η στιγμή αμηχανίας όταν τυχαία βρεθείτε κάπου.

Είναι τότε που θες να ανοίξει η γη να σε καταπιεί. Εσύ τυχαίνει να συνοδεύεσαι και εκείνος στη θέα σας χλομιάζει. Απαντά μονολεκτικά και δείχνει σοκαρισμένος και ενοχλημένος.

Τα παραπάνω είναι από τα πιο συνηθισμένα σκηνικά και ψέματα παγκοσμίως. Είναι μέρος της διαδικασίας, τι άλλο να πούμε. Δεν είναι εύκολο πράγμα ο χωρισμός και ειδικά όταν έχεις περάσει πάρα πολλά με τον άλλον. Δεν γίνεται να διαγραφούν απ΄την μνήμη τόσο εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται για να μην βασανίζεσαι στο αν έκανες τη σωστή κίνηση ή όχι, είναι ψάξεις βαθιά μέσα σου. Μόνο εκεί θα βρεις τη σωστή απάντηση.

Όλα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω είναι απλά για να σου πουν πως δεν είναι σημάδια για να γυρίσεις, αλλά πράγματα που συμβαίνουν. Αν τώρα εσύ τα ερμηνεύεις ως σημάδια, τότε κάτι άλλο συμβαίνει. Ο χρόνος πάντως είναι ο μόνος σύμμαχός σου στην περίπτωση αυτή.

  Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.