WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Όσα λέμε μας εκπροσωπούν


29 Μαρτίου 2014

Κάθε λέξη που χρησιμοποιείτε είναι συνήθως η έκφραση του τι συμβαίνει μέσα σας.

Τις περισσότερες φορές εκφράζει κανείς τα πιστεύω, τις πεποιθήσεις τους, τις πιο μύχιες σκέψεις τους χωρίς να συνειδητοποιεί πώς τα όσα λέει εκείνη τη στιγμή των εκπροσωπούν. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να είναι κανείς ειλικρινής.

Όταν λοιπόν κάποιος ανοίγει το στόμα του για να μιλήσει, να απαντήσει σε μια ερώτηση ή απευθυνθεί σε κάποιον, είναι πρωταρχικής σημασίας, τόσο για τον ίδιο όσο και για το περιβάλλον του, να πει την αλήθεια. Με τον τρόπο αυτό εκφράζει ακριβώς ότι συμβαίνει μέσα του.

Πόσες φορές έχετε συναντήσει άτομα ή οι ίδιοι έχετε πέσει στη παγίδα είτε ασυναίσθητα είτε λόγω των περιστάσεων, τα όσα λέτε, λεκτικά και μη, να μην συμπίπτουν. Ποιο το νόημα λοιπόν να επικοινωνείτε με κάποιον που τα όσα λέτε δεν παίζουν κανένα ρόλο.

Κάθε φορά που ανοίγετε μια κουβέντα με κάποιον, φροντίστε η ανταλλαγή να είναι ωφέλιμη τόσο για εσάς όσο και για τον άλλον. Αν δεν βγείτε πιο «ανεβασμένοι» και ενεργειακά φορτισμένοι από τη συζήτηση, κάθε λέξη, κάθε λόγος που ανταλλάχθηκε είναι σπατάλη ενέργειας. Είναι γνωστό πως η μεγαλύτερη σπατάλη ανθρώπινης ενέργειας προέρχεται από τη μη επωφελή χρήση λόγου. Άλλωστε, είναι πολύ σύνηθες να μιλάμε πολύ χωρίς να λέμε απολύτως τίποτα.

Σκεφτείτε για λίγο μεγάλα αμφιθέατρα που οι άνθρωποι συζητούν για ένα θέμα και τελικά δεν βγαίνει νόημα, απλά είναι ένα άθροισμα ανθρώπων που μιλούν. Πώς μπορεί να γίνει δημιουργικό όμως αυτό;

Όταν οι άνθρωποι συζητούν πρέπει πρώτα απ΄όλα να μάθουν να ακούν το συνομιλητή τους και δεύτερον να μάθουν τον εαυτό τους. Την ώρα που μιλά κάποιος είναι ταυτόχρονα συνεντευξιαζόμενος, συνεντευκτής και παρατηρητής. Δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό αλλά όταν κάποιος καταφέρει να το κατανοήσει τότε θα δει αλλαγές στην ποιότητα των συζητήσεων του και στο τρόπο που θα επικοινωνεί με τους άλλους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.