WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα 20 βασικά γνωρίσματα του ευτυχισμένου ανθρώπου


3 Απριλίου 2014

Κανένας δεν θέλει να είναι θλιμμένος και σκυθρωπός. Όλοι αποζητούμε την ευτυχία.

Μάλιστα, οι περισσότεροι γκρινιάζουμε κιόλας πολλές φορές γιατί δεν είμαστε ευτυχισμένοι. Για πολλούς συγγραφείς, ποιητές, φιλοσόφους, η ευτυχία αποτελεί μούσα. Πηγή έμπνευσης. Όμως, την προσοχή μας τραβούν οι άνθρωποι εκείνοι που για ένα περίεργο λόγο είναι πάντα ευτυχισμένοι. Έχουν επιλέξει να νιώθουν έτσι και το δείχνουμε μέσα από τον τρόπο που ζουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν νιώθουν πόνο, θλίψη ή λύπη – απλά, δεν αφήνουν αυτά τα συναισθήματα να κατακλύσουν την ζωή τους. Τα αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο.

Πώς το καταφέρνουν;

Έρευνες έχουν καταλήξει πως οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ξεχωρίζουν καθώς διακρίνονται από 20 βασικά γνωρίσματα.

  1. Εκτιμούν την ζωή: Είναι ευγνώμονες που ξυπνούν κάθε πρωί. Αναπτύσσουν μία παιδική αίσθηση θαυμασμού για τη ζωή και εστιάζουν στην ομορφιά της κάθε στιγμής. Δεν θεωρούν τίποτα ως δεδομένο και προσπαθούν να δουν τη θετική πλευρά στα δύσκολα.
  2. Είναι επιλεκτικοί στον τρόπο που διαλέγουν τους φίλους τους: Περιτριγυρίζονται από άλλους χαρούμενους, θετικούς ανθρώπους που μοιράζονται τις αξίες, την ηθική και τους στόχους τους. Ανθρώπους που τους ενθαρρύνουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Φίλους που τους αποδέχονται και μπορούν να είναι δίπλα τους στα εύκολα και στα δύσκολα.
  3. Έχουν ανεκτικότητα και κατανόηση: Αποδέχονται και σέβονται τους άλλους γι΄αυτό που είναι και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Είναι γενναιόδωροι και πρόθυμοι να βοηθήσουν.
  4. Τους αρέσει να μαθαίνουν και να ανακαλύπτουν συνεχώς νέα πράγματα. Ενημερώνονται για θέματα που αφορούν την καριέρα τους αλλά ψάχνουν και πληροφορίες γύρω απ΄τα ενδιαφέροντά τους.
  5. Έχουν επίσης ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Εστιάζουν στη λύση του προβλήματος και όχι στο πρόβλημα. Δεν αφήνουν τις αντιξοότητες να επηρεάζουν την διάθεσή τους και εστιάζουν στην καλή πλευρά των όποιων προβλημάτων – βλέπουν κάθε εμπόδιο σαν μία ευκαιρία να κάνουν μία αλλαγή προς το καλύτερο. Άλλωστε, ουδέν κακόν αμιγές καλού!
  6. Ασχολούνται επαγγελματικά μ΄αυτό που τους αρέσει και τους ενδιαφέρει. Αν πάλι δεν το καταφέρουν, ξέρουν πως η δουλειά δεν τους δίνει το 100% της αξίας τους. Για το λόγο αυτό παίρνουν την ευχαρίστηση και την αναγνώριση που θέλουν απ΄άλλα πράγματα.
  7. Εννοείται πως οι ευτυχισμένοι άνθρωποι απολαμβάνουν τη ζωή τους. Ξέρουν να ζουν το παρόν καλύτερα απ΄τον καθένα. Ένα ηλιοβασίλεμα, μία βόλτα στη φύση, την παρέα ενός αγαπημένου προσώπου, μια μέρα κοντά στη θάλασσα, την μυρωδιά των λουλουδιών.
  8. Γελούν. Γελούν συνεχώς.  Δεν παίρνουν τον εαυτό τους ή την ζωή στα σοβαρά, όπως συνηθίζουμε να λέμε για τους ευτυχισμένους ανθρώπους. Αντιμετωπίζουν με χιούμορ τις καταστάσεις, ακόμα και τα προβλήματα, και δεν διστάζουν να γελάσουν με τον εαυτό τους. Στο κάτω κάτω κανένας δεν είναι τέλειος.
  9. Μπορούν να καταλάβουν τους άλλους και συνεπώς να τους συγχωρέσουν. Η πικρία και η κακία δεν βοηθά. Αντιθέτως, η συγχώρεση φέρνει γαλήνη και ηρεμία. Το θέμα όμως είναι πως δεν το κάνουν μόνο με τους ανθρώπους που έχουν γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
  10. Λένε συχνά ευχαριστώ. Αναγνωρίζουν τη σημασία της ευγνωμοσύνης και ευχαριστούν γι΄όλα όσα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα.
  11. Δίνουν μεγάλη σημασία στις σχέσεις.  Ενδιαφέρονται ουσιαστικά για τους ανθρώπους που έχουν γύρω τους.
  12. Είναι ειλικρινείς. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και με τους άλλους και βασίζουν τις πράξεις και τις αποφάσεις τους στην εντιμότητα.
  13. Επίσης, δίνουν μεγάλη σημασία και στον εαυτό τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι εγωιστές. Απλά πιστεύουν πως αν δεν φροντίζεις και δεν αγαπάς τον εαυτό σου δεν γίνεται να αγαπάς τους άλλους.
  14. Εννοείται πως είναι αισιόδοξοι. Αυτά τα δύο πάνε μαζί.
  15. Αγαπούν μ΄όλο τους το είναι. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δέχονται τους άλλους για αυτό που είναι και δεν βάζουν όρια ή προϋποθέσεις για την αγάπη τους. Ακόμα και όταν δεν συμφωνούν ή δυσαρεστούνται από τις πράξεις των αγαπημένων τους, δεν παύουν να τους αγαπούν.
  16. Προσπαθούν συνεχώς για τα όνειρά τους και τους στόχους τους.
  17. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν χάνουν χρόνο προσπαθώντας να αλλάξουν καταστάσεις που είναι εκτός του ελέγχου τους και αποδέχονται αυτά που δεν μπορούν να αλλάξουν. Για αυτά όμως που μπορούν, φροντίζουν να προλαμβάνουν τις καταστάσεις και να παίρνουν τον έλεγχο, προκειμένου να δημιουργήσουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Δεν περιμένουν να τους προλάβουν οι εξελίξεις.
  18. Δεν ασχολούνται με τους άλλους. Δεν μπλέκονται σε κουτσομπολιά και μπερδέματα.
  19. Έχουν αυτοπεποίθηση. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι αποδέχονται τον εαυτό τους για αυτό που είναι και δεν προσπαθούν να προσποιηθούν κάτι διαφορετικό.
  20. Είναι υπεύθυνοι. Ξέρουν πως εκείνοι ευθύνονται για το 100% της ζωής τους. Αναλαμβάνουν την ευθύνη για την διάθεσή τους, την νοοτροπία τους, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις πράξεις και τα λόγια τους. Παραδέχονται τα λάθη τους και αναλαμβάνουν την ευθύνη εξίσου για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.