WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σ'αγαπώ-Μ'αγαπάς;


6 Αυγούστου 2014

Αφορμή για το ερώτημα αυτό στάθηκε ένα φιλοσοφικό δίλημμα που μας προβλημάτισε. 

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη φράση «σ΄αγαπώ γιατί σε χρειάζομαι» και σ” εκείνη που λέει » σε χρειάζομαι γιατί σ΄αγαπώ». Και στις δύο φράσεις έχουμε μια ερωτική εξομολόγηση, όμως δείχνουν και οι δύο στ΄αλήθεια έρωτα;

Η Λουίζ Μ. Νόρμαν είχε πει ότι «το μυστικό της ευτυχίας βρίσκεται μάλλον στο να τη χαρίζεις παρά στο να την περιμένεις». Το να περιμένουμε να αγαπηθούμε μόνο απογοήτευση μπορεί να μας φέρει και μία σταδιακή αποψίλωση της ικανότητάς μας να αγαπάμε. Αυτή η άποψη για τον έρωτα μας κάνει να βάζουμε όρους, να ζητάμε ανταλλάγματα, να υπολογίζουμε κινδύνους, σαν να είναι η αγάπη επιχείρηση. Δεν μπορείς να την υπολογίσεις την αγάπη. Δεν ζυγίζεται, δεν πωλείται.

Θέλουμε να μας αγαπούν. Θέλουμε ν΄αγαπάμε. Ενδυόμαστε τον κτητικό έρωτα, τον βιαστικό, τον αναγκαίο. Όμως, η τέχνη του αγαπάν είναι κάτι πολύ πιο ευρύ, πιο αγνό και πιο απροσδιόριστο.

Συμπέρασμα… Η αγάπη σαφώς και μας ενώνει. Όμως, είναι καλό να ξεκινήσουμε με τον εαυτό μας. Να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να μάθουμε να αγαπάμε χωρίς ανταλλάγματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.