WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα 12 πιο δύσκολα μαθήματα ζωής


4 Σεπτεμβρίου 2014

Λέγονται πολλά για το τρόπο που επιλέγει να ζει κανείς. Λέγονται άλλα τόσα για τις ανθρώπινες σχέσεις, για τα λάθη, τα μαθήματα και τα παθήματα της ζωής. Καθημερινές εμπειρίες απ΄τις οποίες ο καθένας αποκομίζει κάτι. Τι; Εκείνος ξέρει. 

Υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα που δύσκολα λέγονται ή διδάσκονται και ακόμα πιο δύσκολα παρατηρούνται. Εμείς κάναμε μία προσπάθεια να βάλουμε σε μία λίστα μερικά από αυτά:

  • Μην πάρετε πότε από κάποιον κάτι που δεν είναι δικό σας. Να ξέρετε πώς σύντομα θα το χάσετε. Αγωνιστείτε γι΄όσα θέλετε και κατακτήστε τα. 
  • Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Μην ζηλεύετε την ευτυχία ή την επιτυχία αυτών που την έχουν. Χαρείτε γι΄όσα έχουν καταφέρει και εστιάστε στο δικό σας καλό. 
  • Το καλό timing είναι το παν στη ζωή. Ο καλός συγχρονισμός των πραγμάτων έχει μεγάλη σημασία. Για το λόγο αυτό συγκεντρωθείτε στην εξέλιξη τους και όχι στο αποτέλεσμα. Να έχετε υπομονή και να είστε σε εγρήγορση για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη ζωή σας. 
  • Να κρατήσετε το κάρμα σας καθαρό. Τελευταία, το κάρμα πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις. Όλο και πιο πολλοί πιστεύουν στην ενέργεια. Αν κάνεις μια καλή πράξη τότε το καλό θα γυρίσει σε σένα. 
  • Να δείχνετε καθημερινά έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη στους δικούς σας ανθρώπους. Μέσα στη δίνη της καθημερινότητας πέφτετε πολύ εύκολα στην παγίδα να θεωρείται τα πάντα δεδομένα. Δεν είναι όμως έτσι. 
  • Να αγαπάτε τον εαυτό σας και να ενδιαφέρεστε γι΄αυτόν. Για τον απλούστατο λόγο, αν δεν το κάνετε εσείς δεν θα το κάνει κανένας άλλος. 
  • Δεν υπάρχει τίποτα πιο προσωπικό από τα να τα παίρνετε όλα προσωπικά. Πόσες φορές μέσα στη μέρα νομίζετε πως όλοι τα έχουν μαζί σας; Οι φίλοι, τα παιδιά, ο σύζυγος, το σύμπαν. Κάνεις δεν τα έχει μαζί σας. Όταν παίρνετε κάτι προσωπικά είναι επειδή εσείς το έχετε επιτρέψει να συμβεί. Εσείς αφήσατε κάποιον να σας προσβάλλει ή να σας θυμώσει. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του άλυτα θέματα και προβλήματα εσείς έχετε την αρμοδιότητα να τα λύσετε. Κάθε φορά που παίρνετε προσωπικά μία επίθεση τότε ενοχοποιείται τον εαυτό σας για κάτι που δεν έχετε κάνει. Νιώθετε άσχημα και βασανίζεστε να λύσετε ένα πρόβλημα που δεν είναι δικό σας. Μην το κάνετε. Αρκετά, ήδη έχετε στο κεφάλι σας. 
  • Μάθετε να έρχεστε σε επαφή με τα συναισθήματά σας. Μην τα καταπιέζετε γιατί δεν βγαίνει σε καλό. Μάθετε να τα αναγνωρίζετε και να δείτε πως μπορείτε να τα διαχειριστείτε. 
  • Να εξελίσσεστε. Είναι σημαντικό να κάνετε πράγματα στη ζωή σας και να προχωράτε. Δείτε για παράδειγμα τη φύση που ότι μένει στάσιμο πεθαίνει. Να βρίσκετε ενδιαφέροντα και νέες δραστηριότητες που θα σας μάθουν πράγματα. 
  • Να αποδεχθείτε ό,τι δεν μπορείτε να αλλάξετε. Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που συμβαίνουν χωρίς να σας αφήνουν περιθώρια αλλαγών. Νιώθετε πως δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Αλήθεια είναι. Όμως, μην ξεχνάτε πώς πάντα έχετε ελευθερία στο πως θα χειριστείτε τις καταστάσεις αυτές. Τέλος, δείξτε θάρρος και επικεντρωθείτε σ΄αυτά που μπορείτε να αλλάξετε. 
  • Βρείτε το νόημα της ζωής σας. Ονειρευτείτε, θέστε στόχους και βρείτε τρόπους για να τα καταφέρετε.
  • Να ξέρετε πως τίποτα στη ζωή δεν κρατά για πάντα. Ούτε η ευτυχία, ούτε η δυστυχία. Το ένα διαδέχεται το άλλο, όμως κάποια στιγμή βρίσκεται την ηρεμία και τη γαλήνη μέσα σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.