WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Το παρελθόν σας βρίσκεται στην ντουλάπα σας...


3 Οκτωβρίου 2014

Πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε κερδίζοντας χώρο; 

Κάθε φορά που αλλάζει η σεζόν έρχεστε αντιμέτωπες με την "άβυσσο" της ντουλάπας σας. Αγαπημένα t-shirts, μάλλινες ζακέτες προ δεκαετίας, jeans απ΄την εφηβεία, ζώνες, φούτερ και πολλά ακόμα αποκτήματα του παρελθόντος βρίσκονται καταχωνιασμένα σε ράφια και συρτάρια για να σας το θυμίζουν. Τι γίνεται όμως όταν πλέον δεν υπάρχει χώρος και καλείστε να έρθετε αντιμέτωπες με το παρελθόν σας; Δύσκολο να αποχωριστεί κανείς το τυχερό του t-shirt. Κι όμως, πρέπει.

Είναι ωραίο να ανανεώνετε τους χώρους σας και να ξεκαθαρίζετε ποια απ΄τα πράγματα που έχετε μαζέψει χρειάζεστε και ποια όχι. Μην κρύβεστε πίσω απ΄την δικαιολογία «ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να χρειαστούν» άλλωστε το feng shui θεωρεί αρνητική ενέργεια το στοίβαγμα των αντικειμένων. Η μανία ή μάλλον ο ψυχαναγκασμός του στοιβάγματος αντικειμένων, η αδυναμία να πετάξει κανείς πράγματα –που συνήθως δεν του χρησιμεύουν σε τίποτε άλλο εκτός από το να τα κατέχει- είναι μία «τρέλα» αρκετά διαδεδομένη, με πολλές βέβαια διαβαθμίσεις. Στην πιο ακραία, την «παθολογική» της μορφή, η μανία αυτή μπορεί να πάρει διαστάσεις ιδιαίτερα ενοχλητικές και οδυνηρές ακόμα, για τον ίδιο τον πάσχοντα αλλά και τους δικούς του, όταν έχει οικογένεια ή συγκατοίκους. Οι ακραίες αυτές περιπτώσεις δεν θα αναλυθούν στο παρών κείμενο.

Το Σαββατοκύριακο λοιπόν πάρτε μεγάλες σακουλές, κούτες και μαζί μια βαθιά αναπνοή και ανοίξτε ντουλάπες και συρτάρια. Αρχίστε να ξεκαθαρίζετε και να κρατάτε αυτά που έχετε πραγματικά ανάγκη. Θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν οι εξής παρακάτω ερωτήσεις που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας την ώρα που τακτοποιείτε την ντουλάπα σας.

  • Μου κάνει; Αν σας κάνει και σας ταιριάζει τότε το κρατάτε.
  • Αν είναι φθαρμένο ή έχει κάποιο λεκέ; Αξίζει να το πάτε για επιδιόρθωση ή στο καθαριστήριο;
  • Πόσο καιρό έχετε να το φορέσετε; Υπάρχει περίπτωση να το ξαναβάλετε κάποια στιγμή στη ζωή σας; Αν όχι, βάλτε το στη σακούλα χωρίς δεύτερη σκέψη.
  • Πόσο συναισθηματικά δεμένες είστε μ΄αυτό; 

Τέλος, τα ρούχα, τα παπούτσια, τις τσάντες και γενικότερα ό,τι δεν είναι χρήσιμο πια για σας μπορεί να είναι για κάποιον άλλον εκεί έξω. Πιστέψτε μας το να μοιράζεστε πράγματα και να τα προσφέρετε σ΄άλλους ανθρώπους κρύβει μία μαγεία που μόνο όποιος την έχει βιώσει μπορεί να το καταλάβει. Η οπτική της προσφοράς μπορεί να είναι ένα κίνητρο για να αποχωριστείτε ακόμη και το τυχερό σας t-shirt.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.