WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

3+1 λόγοι που βαλτώνουν τη σχέση σας


16 Απριλίου 2015

couple1.jpg

Μια μακροχρόνια σχέση διατρέχει έναν πολύ βασικό κίνδυνο που δεν είναι άλλος από αυτόν της κούρασης και του λεγόμενου βαλτώματος. Ίσως αναπολείτε τα πρώτα στάδια της γνωριμίας και της σχέσης που όλα ήταν στο κόκκινο κι ακόμα και μικρές, ανόητες λεπτομέρειες σας ενθουσίαζαν και κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρον σας. Με τον καιρό όμως το σκηνικό αλλάζει και λίγο λίγο η σχέση μπαίνει σε μια ζώνη κινδύνου.

Με δεδομένο πως κανείς δεν θέλει να ζει μια βαρετή και συμβιβασμένη ερωτική ζωή, είναι ωφέλιμο και ζωοσωτήριο να εντοπίσουμε τις αιτίες βαλτώματος και να τις προλάβουμε ή και να τις διορθώσουμε.

Το ίντερνετ και οι συσκευές όπως tablets ή κινητά που μας περιτριγυρίζουν σε αφθονία είναι βασική αιτία απομάκρυνσης. Ίσως το να χαζέψουμε στα social media ή να παίξουμε κάποιο παιχνίδι, μας χαλαρώνει μα όταν αυτό γίνεται παγιωμένη συνήθεια, χάνουμε κάτι πολύ σημαντικότερο. Σταματάμε να συζητάμε και να βρίσκουμε κοινά ενδιαφέροντα, ο ένας μπορεί να κάθεται δίπλα στον άλλο και να είναι σαν να βρισκόμαστε σε διαφορετικά δωμάτια.

Όταν σταματάμε να μοιραζόμαστε μικρές καθημερινές εμπειρίες ή συνήθειες και αυτό δεν μας ανησυχεί, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε. Επιδιώκοντας να τρώμε μαζί ή να βλέπουμε μια ταινία, να βγούμε για βόλτα για ποτό οι δυο μας, τότε κρατάμε μια essence πρώτων ραντεβού στη σχέση και δεν μπαίνουμε στη φάση της ερωτικής αγρανάπαυσης.

Το να αδιαφορούμε για την εξωτερική μας εμφάνιση είναι ένας ακόμη λόγος που πρέπει να μας κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Κάντε μικρές αλλαγές, φροντίστε τα μαλλιά, τα νύχια και το βάρος σας. Μην αφήνεστε -χιλιοειπωμένο μα αληθινό.

Η καθημερινότητα και ό,τι αυτή περικλείει. Οι υποχρεώσεις, τα οικονομικά, η γκρίνια γύρω από τη δουλειά και τυχόν κακοτοπιές μπορούν να οδηγήσουν τη σχέση στην κουραστική ρουτίνα που σε καμία ιδανική, ρομαντική, χολιγουντιανή ταινία δεν θα είχαν θέση. Εστιάστε στα θετικά και εξασκηθείτε στο να γελάτε με τον σύντροφό σας. Τίποτα δεν είναι ικανό να σας κουράσει αν εσείς δεν του το επιτρέψετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.