WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

H επιστήμη μίλησε: αυτό είναι το τραγούδι που μας φτιάχνει τη διάθεση


26 Σεπτεμβρίου 2015

freddie-mercury-magic-tour1.jpeg

Υπάρχει ένα τραγούδι που τελικά αποτελεί κοινό παρονομαστή και μπορεί να μας φτιάξει αμέσως τη διάθεση και να μας ξεσηκώσει. Όχι,δεν θα εκπλαγείτε! Προέρχεται από τη δεκαετία του 7ο και είναι των One & Only Queen με τον Freddie Mercury να τα δίνει όλα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας από τη Βρετανική εταιρεία Alba το εκλεκτό τραγούδι είναι το "Don't Stop Me Know". "Η ανάλυσή μου επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Ότι, δηλαδή, τα τραγούδια που έχουν γραφτεί σε γρήγορο τέμπο είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν θετικά συναισθήματα", ανέφερε ο Jolij, βοηθός καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Groningen.

"Όλα τα τραγούδια που αναφέρθηκε ότι προκαλούν θετική διάθεση έχουν γραφτεί σε ματζόρε (εκτός από ελάχιστα) και όλα ήταν πιο γρήγορα από το μέσο pop τραγούδι", συμπλήρωσε. Το βασικότερο κριτήριο από όλα βέβαια είναι να το έχουμε συνδέσει με κάτι θετικό και να να μας προκαλεί ευφορία, διάθεση απελευθέρωσης και μας ετοιμάζει για ενεργοποίηση και δράση.

H Feel Good List είναι η εξής:

"Don't Stop Me Now,"by Queen (1979) "Dancing Queen,"by Abba (1976) "Good Vibrations,"by The Beach Boys (1966) "Uptown Girl,"by Billy Joel (1983) "Eye of the Tiger,"by Survivor (1982) "I'm a Believer", by The Monkeys (1966) "Girls Just Wanna Have Fun,"by Cyndi Lauper (1983) "Livin' on a Prayer,"by Bon Jovi (1986) "I Will Survive,"by Gloria Gaynor (1978) "Walking on Sunshine,"by Katrina & The Waves (1983)

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.