WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

18η Ιανουαρίου: τα μαθηματικά αποδεικνύουν πως είναι η χειρότερη μέρα του χρόνου


18 Ιανουαρίου 2016

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Dr. Cliff Arnall και τους μαθηματικούς του υπολογισμούς, η σημερινή ημέρα, η 3η δλδ. Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι η πιο μίζερη και κακοδιάθετη ημέρα του χρόνου. Η Blue Monday είναι εδώ για να μετρήσει την κακοκεφιά μας;

Ο Arnall δημιούργησε μια εξίσωση με βάση συγκεκριμένους συντελεστές, οι οποίοι εδράζονται στον άσχημο καιρό, το γεγονός ότι είναι μικρότερη η μέρα, μεγαλύτερη νύχτα, τα χρέη των Χριστουγέννων, αλλά και οι στόχοι που δεν εκπληρώθηκαν ακόμα.

939762_formula1

Στην εξίσωση οι αντιστοιχίες είναι: W= καιρός, D=χρέος, d= μηνιαίος μισθός, T= ο χρόνος που έχει περάσει από τα Χριστούγεννα, Q= ο χρόνος από την τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια να παρατήσουμε κάτι, M=χαμηλό επίπεδο κινητοποίησης, Na=η ανάγκη να αναλάβουμε δράση.

Μπορούμε όμως να μετρήσουμε την ευτυχία; Όπως αναφέρει η Independent, ο Glenn Everett, ο διευθυντής της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Μεγάλης Βρετανίας, η Μεγάλη Βρετανία έχει κάνει πολλή δουλειά πάνω σε αυτό.

Η στατιστική υπηρεσία ξεκίνησε το 2010 έρευνα σχετικά με την ευτυχία των ατόμων διερευνώντας παραμέτρους όπως είναι τα επίπεδα ανεργίας, την ικανοποίηση από την οικογενειακή ζωή, το άγχος κλπ. Οι Βρετανοί συνέταξαν μια λίστα στην οποία κατέταξαν όλες τις χώρες με σειρά ευτυχίας. Την πρώτη θεση κετέκτησε η εύρωστη Ελβετία ενώ η Ελλάδα πήρε την 102η θέση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.