WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

#TheNotebook: Ξεπερνιέται έτσι απλά ο πρώην;


ΙΩΑΝΝΑ ΜΙΧΕΛΑΚΟΥ

6 Φεβρουαρίου 2017

bra.jpg

Mέχρι τώρα νόμιζα πως τα σουτιέν τα έκαιγαν μόνο οι φεμινίστριες στα 60’ς και στα 70’ς όταν πάλευαν για τα διακαιώματά μας. Θα μου πεις και το να ξεπεράσεις τον πρώην, δικαίωμα είναι.

Και πες ότι το καις το σουτιέν. Μετά παθαίνεις έξαψη και συνεχίζεις με την κούπα που έπινε τον καφέ του το πρωί, την πετσέτα που σκουπιζόταν μετά το ντους, το μαξιλάρι που μυρίζει ακόμα τον ιδρώτα του, το πιάτο που έφαγε το κοκκινιστό που του έφτιαξες και του θύμιζε τη μανούλα του, το βιβλίο που σου χάρισε, το άρωμα που φορούσες στο πρώτο σας ραντεβού. Και κάπως έτσι δεν αφήνεις οδοντογλυφίδα όρθια στο σπίτι. Αποτέλεσμα, και χωρισμένη και χωρίς πιατικά και ταπί και δεν έχεις να αγοράσεις άλλα. Επιπλέον, πώς θα πας στο γραφείο αύριο χωρίς σουτιέν;

Δε λέω, μπορεί το να κάψεις τα σουτιέν σε μια «τελετουργική» φωτιά γιατί «τα εσώρουχα κουβαλάνε την αρνητική ενέργεια και τις αναμνήσεις παλιών ερώτων» (εκείνη τα λέει αυτά όχι εγώ) να αντικαταστήσει την παρόρμησή σου να του κάψεις το σπίτι, οπότε να γλυτώσεις ένα σωρό μπελάδες μεταξύ των οποίων και το αυτόφωρο, αλλά να τον ξεχάσεις έτσι απλά αποκλείεται.

Αν ήταν τόσο απλό, θα είχαμε γλυτώσει ένα κάρο cheesy σήριαλ στην τηλεόραση, κοριτσίστικες ταινίες και κατεβατά από γλυκανάλατα τσιτάτα,  ή θα είχαμε χάσει λογοτεχνικά αριστουργήματα όπως τον Έρωτα στα Χρόνια της Χολέρας, όπου εκείνος δεν την ξέχασε ποτέ ενώ εκείνη τον ξέχασε πολύ εύκολα όταν παντρεύτηκε αυτόν που η κοινωνική της θέση επέτασσε, αλλά τελικά τα ξανάφτιαξαν γερόντια πλέον.

Άσε που το σουτιέν συνήθως δεν συμμετάσχει στο σεξ, αφού φεύγει σχετικά νωρίς, οπότε δεν προλαβαίνει να κουβαλήσει ενέργεια.

Σε αυτό το σημείο ερχόμαστε στο ερώτημα που μας καίει: Πώς τελικά ξεπερνάς τον πρώην;

Αν τον έχεις χωρίσει εσύ, δεν σε νοιάζει καθόλου να τον ξεπεράσεις, είναι προφανές ότι πρώτα τον ξεπέρασες και μετά τον χώρισες. Αν τον χώρισες πριν τον ξεπεράσεις και τώρα το μετάνιωσες, επίσης κανένα πρόβλημα, εκεί είναι και σε περιμένει, πάρτον ένα τηλέφωνο. Εκτός αν έχει κάψει κι εκείνος τα σώβρακα, οπότε στην έφερε, κάτσε τώρα και τσουρουφλίσου.

Αν σε χώρισε εκείνος και τώρα υποφέρεις, αυτό το θέμα αφορά εσένα, ή μάλλον είσαι το θέμα μου σήμερα.

Η Επόμενη Μέρα

Χωρίσατε, ωραία, ή μάλλον καθόλου ωραία. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε διανύεις μία από τις δύο φάσεις.

Φάση Άλφα: συνεχίζετε να έχετε επικοινωνία με κάθε τρόπο. Από τα post break up booty calls, μέχρι να το ξανασυζητήσετε να δείτε αν πήρατε τη σωστή απόφαση, μέχρι να βρίζεστε και να αγαπιέστε ταυτόχρονα στο τηλέφωνο. Εσύ τρέφεις την άρνησή σου να πάρεις απόφαση ότι χωρίσατε. Εκείνος τρέφει το εγώ του με το να σε έχει standby, κολακεύεται δηλαδή. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να σε έχει χωρίσει για κάποια άλλη και επειδή δεν ξέρει πώς θα του βγει με την καινούργια, δεν κόβει μαχαίρι την επικοινωνία για να σε έχει αναπληρωματική αν τυχόν τον απορρίψει η άλλη (σύνηθες).

Φάση Βήτα: Δεν έχετε καθόλου επικοινωνία. Η σχέση σας είναι σαν να μη συνέβη ποτέ. Αυτός ο άντρας δεν υπήρξε στη ζωή σου, οπότε γιατί να κλαις για κάτι που απλώς δεν έγινε. Αποφάσισες να τον διαγράψεις, να κάνεις πως δεν συμβαίνει τίποτα και να πας παρακάτω. Στον επόμενο, στους επόμενους. Αυτό που κάνεις είναι απλώς να κουκουλώνεις τα συναισθήματά σου και το πιο πιθανό είναι πως σου σκάσει όλο αυτό κάποια στιγμή εντελώς άκυρη και να μην ξέρεις πώς να το μαζέψεις.

Ό,τι και αν από τα παραπάνω συμβαίνει, είτε παρατείνει είτε αναβάλλει το αναπόφευκτο. Αυτό που θα έπρεπε να είχες αφεθεί να νοιώσεις: τον πόνο του χωρισμού.

Γιατί τελικά ένας είναι ο δοκιμασμένος τρόπος για να τον ξεπεράσεις. Να το πάρεις απόφαση και να αφήσεις τον εαυτό σου να το ζήσει. Να πέσεις τα πατώματα, να μεθύσεις, να θυμώσεις, να κλαις στις φίλες σου, να έχεις για ένα μήνα το στομάχι κόμπο και να μην κατεβαίνει μπουκιά, να του στέλνεις sms μέσα στη νύχτα, να δηλώνεις σε όλους ότι τέλειωσε η ζωή σου και δεν θα ερωτευτείς ξανά ποτέ. Να τον θρηνήσεις για να μπορέσεις τελικά να σταθείς κάποια στιγμή στα πόδια σου και να προχωρήσεις.

Υ.γ. Την ώρα που κλαις και θυμάσαι τις καταπληκτικές στιγμές που περάσατε μαζί, πεπεισμένη πως δεν έχει υπάρξει και δεν θα ξαναυπάρξει τέτοιος έρωτας στην ιστορία, τη λογοτεχνία και την ποίηση ποτέ, να ανακαλείς αμέσως μετά όλες εκείνες τις στιγμές που απλώς ήθελες να τον σκοτώσεις για όλα όσα σου έκανε ενόσω ήσαστε μαζί. 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.