WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

#WonderWoman: Μπορώ να μην ξαναπαντρευτώ, παρακαλώ;


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΡΑΜΜΕΛΗ

22 Μαρτίου 2017

married.jpg

Σοφά ειπώθηκε πως ο χρόνος είναι γιατρός διότι η αίσθηση του διαζυγίου χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να έρθει και να δέσει μέσα σου, γύρω σου, στη ζωή σου συνολικά. Και όταν γίνει αυτό, θα πει κάποιος είσαι έτοιμη να προχωρήσεις παρακάτω. Αμ, δε! Τουλάχιστον όχι ως προς το πώς ορίζει κάποιος το παρακάτω γιατί το δεδομένο ότι περνάω στον επόμενο υποψήφιο δεν ισχύει πάντα. Τουλάχιστον όχι σε όλες τις περιπτώσεις.

Υπάρχει και αυτή η κατηγορία των γυναικών που άπαξ και παντρεύτηκαν δεν θέλουν να το επαναλάβουν. Ως περήφανο μέλος αυτού του κλαμπ μπορώ να το υποστηρίζω με πανίσχυρα επιχειρήματα. Εχοντας διανύσει όλη αυτή την τραυματική διαδρομή του χωρισμού, φτάνει η στιγμή που όλα αρχίζουν να αλλάζουν θέση. Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι μεγαλύτεροι, το κρεβάτι είναι πιο άνετο, στο μπάνιο δεν περιμένεις, βλέπεις όποια ταινία θέλεις, μαγειρεύεις για λιγότερους, είσαι άνετη κι ελεύθερη, βγαίνεις όποτε θες και με όποιον θες, κάνεις σεξ όταν και με όποιον θέλεις και φυσικά έχεις απεριόριστο χρόνο για το παιδί σου. Εχεις χρόνο για τον εαυτό σου, δεν λογοδοτείς, δεν απολογείσαι για τα μηνύματα που στέλνεις. Φυσικά η μοναξιά έχει τα μειονεκτήματά της, φυσικά η αγκαλιά δεν έρχεται την ώρα που την θες, σίγουρα υπάρχουν στιγμές που θα ήθελες κάποιον δίπλα σου τις δύσκολες νύχτες.

Όμως μετά το διαζύγιο υπάρχουν γυναίκες που ανακάλυψαν ότι θα συνεχίσουν την ζωή τους επιλέγοντας σχέσεις άλλης μορφής. Σχέσεις στις οποίες ο καθένας έχει το σπίτι του και τον δικό του χώρο, όπου μπορείς να μοιράζεσαι κάποια βράδια ή κάποια Σαββατοκύριακά, μπορείς να ταξιδεύεις και να βγαίνεις μαζί του αλλά δεν θέλεις να συζήσεις, δεν θέλεις να παντρευτείς. Θέλεις να έχεις κάτι δικό σου, γιατί πολύ απλά και πολύ συνειδητά ανακάλυψες και διαπίστωσες πως ο γάμος δεν σου ταιριάζει. Δεν έχει να κάνει με το παιδί σου. Στα παιδιά δεν είμαστε ταμένες ούτε ορκιστήκαμε να μείνουμε singles. Είναι λάθος και για εμάς και για εκείνα. Εχει να κάνει μ' εσένα. Εχει να κάνει με τα “θέλω” σου και τα κυρίως με τα “δεν θέλω” σου. Είναι ακριβώς το ίδιο δικαίωμα με αυτό που διεκδικεί κάποιος που δεν θέλει να γίνει γονέας. Γιατί πρέπει όλοι να κάνουμε παιδί και από πότε αυτό ορίζεται ως φυσιολογικό και οτιδήποτε άλλο ως παράλογο; Καλύτερα συνειδητά άτεκνος παρά ασυνείδητος γονιός. Κάπως έτσι προτιμότερο εκτός γάμου παρά εντός ενός ακόμη τραυματικού διαζυγίου. Στο κάτω κάτω δεν έχει να κάνει μόνο με σένα. Μπαίνοντας σε μια κατάσταση που ξέρεις εξ αρχής ότι δεν σου ταιριάζει παρασύρεις και κάποιον άλλο μαζί σου ο οποίος δεν φταίει σε τίποτα και δεν αξίζει να πληγωθεί προκειμένου να καλύψεις εσύ τις προσωρινές ανασφάλειές σου. Ολα είναι θέμα επιλογής.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.