WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι συμβαίνει όταν δεν κάνετε σεξ


16 Σεπτεμβρίου 2018

toa-heftiba-214340-unsplash.jpg

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η σεξουαλική σας ζωή μπορεί να περάσει κρίση: πολλές ώρες στο γραφείο, άγχος, συχνές μετακινήσεις ή ακόμα και ορισμένα φάρμακα μπορεί να μειώσουν την επιθυμία σας για σεξ. Όμως αυτό που δεν γνωρίζετε είναι πως εάν σταματήσετε να κάνετε σεξ μπορεί να επηρεάσετε την υγείας σας. Δείτε παρακα΄τω τι θα συμβεί στο σώμα σας αν μειωθεί η σεξουαλική σας διάθεση.

Νιώθετε άγχος. Το σεξ βοηθάει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε Biological Psychology, οι Σκοτσέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που απέφευγαν τις σεξουαλικές επαφές, υπέφεραν περισσότερο από το στρες σε σύγκριση με εκείνους που κάνανε σεξ τουλάχιστον μία φορά σε διάστημα 2 εβδομάδων. Ο λόγος; Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ο εγκέφαλος απελευθερώνει χημικές ουσίες, όπως οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη, που βοηθούν στο να νιώθουμε όμορφα.

Διαβάστε εδώ: 7 διαφορές στο πώς ερωτεύονται οι άντρες και οι γυναίκες

Μπορεί να γίνετε πιο επιρρεπείς στις ιώσεις. Είναι αλήθεια ότι το λιγότερο σεξ μπορεί να μειώσει την έκθεσή σας στα μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά, δυστυχώς θα μειώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Σε μια μελέτη οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Wilkes-Barre στην Πενσυλβανία διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν αυξημένη ανοσοσφαιρίνη Α (IgA), σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν σεξ σπάνια ή ποτέ. Η IgA είναι μια πρωτεΐνη που καταπολεμά τις λοιμώξεις και μία από τις πρώτες γραμμές άμυνας του οργανισμού έναντι των ιώσεων.

Μπορεί να μειωθούν οι λοιμώξεις του ουροποιητικού. Εάν έχετε υποστεί ουρολοίμωξη, ξέρετε πόσο δυσάρεστο μπορεί να είναι. Το σεξ είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τις ουρολοιμώξεις δεδομένου ότι συμβάλει στην είσοδο των βακτηρίων στον κόλπο και στην ουρήθρα.

Μειώνονται οι πιθανότητες να αποκτήσετε κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Disease Control and Prevention που παρουσιάστηκαν το 2017 στην Εθνική Διάσκεψη Πρόληψης STD ο αριθμός των των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων έχει αυξηθεί αρκετά.  Σχεδόν 2,3 εκατομμύρια κρούσματα χλαμυδίων , γονόρροιας και σύφιλης διαγνώστηκαν πέρσι. Προφανώς, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα STD  δεν είναι να μην κάνετε καθόλου σεξ, αλλά να να χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό.

Η μη σεξουαλική επαφή μπορεί να επηρεάσει την ευτυχία, την εγγύτητα και την ασφάλεια της σχέσης σας. Εάν βρίσκεστε σε σχέση και δεν κάνετε σεξ ή κάνετε σπάνια είναι πολύ πιθανό να μειωθεί η αυτεοκτίμισή σας και να έχετε ενοχές. Μπορεί επίσης να αυξηθεί ο φόβος ότι το έτερό σας ήμισυ σας απατάει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.