WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι να κάνετε εάν δεν νιώθετε πλέον ερωτική έλξη για τον σύντροφό σας


16 Σεπτεμβρίου 2019

Τι να κάνετε εάν δεν νιώθετε πλέον ερωτική έλξη για τον σύντροφό σας

Τον πρώτο καιρό μιας σχέσης επικρατεί το πάθος και το μόνο που θέλετε αλλά και σκέφτεστε είναι ο σύντροφός σας. 

Όμως στις μακροχρόνιες σχέσεις, δεν είναι ασυνήθιστο να εξαφανιστεί η έλξη μεταξύ του ζευγαριού. Θεωρούμε δεδομένο ότι και μόνο επειδή γοητεύσαμε το έτερό μας ήμισυ, αυτή η έλξη θα παραμείνει για πάντα χωρίς προσπάθεια. Όμως κάνουμε λάθος με αποτέλεσμα να σβήνει η σπίθα στη σχέση. 

Γιατί όμως οι άνθρωποι νιώθουν λιγότερη έλξη για τον άλλον με την πάροδο του χρόνου; Η απώλεια έλξης μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους. Παρακάτω σας αποκαλύπτουμε τις πιο κοινές αιτίες.  

Έχετε βαρεθεί ο ένας τον άλλο.

Η σταθερότητα και η ασφάλεια είναι σημαντικά συστατικά σε μια υγιή μακροχρόνια σχέση , αλλά η υπερβολική άνεση μπορεί να κάνει τη σχέση να προβλέψιμη και βαρετή. Ως ανθρώπινα όντα μας αρέσει η καινοτομία, ενώ το συναίσθημα της υπερβολικής εξοικείωσης μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη σχέση. 

Μαλώνετε συνέχεια. 

Οι συγκρούσεις μπορούν να δημιουργήσουν δυσαρέσκεια, εφόσον δεν λυθούν με σεβασμό και συζήτηση. Αν μαλώνετε συνέχεια με τον σύντροφό σας μπορεί με τον καιρό να χαθεί και η μεταξύ σας έλξη. 

Δεν υπάρχει πλέον ρομαντισμός. 

Είναι πολύ εύκολο να πέσετε στην παγίδα της καθημερινότητας και να χάσετε τη ρομαντική σας πλευρά. Αντί λοιπόν το πρωί να δίνετε ένα φιλί στον σύντροφό σας, εστιάζετε στη λίστα με τις δουλειές, όπως τι θα μαγειρέψετε, τα μαθήματα των παιδιών, το καθάρισμα κτλπ. 

Δεν φροντίζετε τον εαυτό σας με τον τρόπο που συνηθίζατε.

Η φροντίδα του εαυτού μας δεν αφορά μόνο τη αισθητική πλευρά, αλλά αφορά το να είμαστε υγιείς, να νιώθουμε όμορφα και να έχουμε καλή διάθεση για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη ζωή. 

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι τα συναισθήματα έλξης για τον σύντροφό σας έχουν ξεθωριάσει, μην υποθέσετε ότι η σχέση είναι καταδικασμένη. Καταρχάς θέστε στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις για να ξεκαθαρίσετε πότε και γιατί αρχίσατε να αισθάνεστε λιγότερο έλξη για τον σύντροφό σας. Μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε είναι οι παρακάτω. 

Ήταν μια σταδιακή ή ξαφνική απώλεια έλξης;

Τι συνέβη πριν παρατηρήσετε την απώλεια έλξης; 

Πώς προσπαθήσατε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα μέχρι τώρα και ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

Σκεφτείτε επίσης τον ρόλο που μπορεί να έχετε παίξει στην απώλεια έλξης. Ίσως υπάρχει κάτι που δεν σας αρέσει στον εαυτό σας . Ίσως δεν κάνετε την ίδια προσπάθεια που κάνατε στην αρχή της σχέσης, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει τη συμπεριφορά σας. 
Δώστε προτεραιότητα στη σχέση, ακόμα και όταν είστε απασχολημένοι. Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε  την τελευταία φορά που κάνετε σεξ, που βγήκατε για φαγητό, είδατε μια ταινία ή απλά κάνατε κάτι διασκεδαστικό μαζί, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο σπίθα έχει ξεθωριάσει. 

Τι μπορείτε να κάνετε; Δοκιμάστε  νέα πράγματα. Έρευνες δείχνουν ότι οι σχέσεις συχνά ωφελούνται όταν τα ζευγάρια συμμετέχουν σε ένα νέο χόμπι, επισκέπτονται νέους χώρους ή κάνουν κάποιο ταξίδι. 

Πώς θα ξέρετε εάν η έλξη μπορεί να αναζωπυρωθεί; Για να μπορέσετε να νιώσετε και πάλι έλξη για τον σύντροφό σας, πρέπει να προσπαθήσετε και οι δυο. Η αναζωογόνηση των συναισθημάτων απαιτεί τη δέσμευση, την ειλικρίνεια και την προθυμία συνεργασίας και από τους δυο.

Τέλος οι άνθρωποι αναπτύσσονται συνεχώς και εξελίσσονται σε μια σχέση. Είναι σημαντικό να μιλήσετε σε κάποιον σχετικά με αυτές τις αλλαγές, ώστε να μπορείτε να λάβετε τεκμηριωμένη απόφαση. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.