Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Πώς επηρεάζεται η σχέση όταν φαντάζεστε κάποιο άλλο άτομο κατά τη διάρκεια του σεξ

Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020

Το σεξ μπορεί να είναι η πιο όμορφη εμπειρία και να σας φέρει πιο κοντά σαν ζευγάρι. Τι συμβαίνει όμως όταν ξεκίνησετε να φαντάζεστε κάποιο άλλο άτομο; 

Οι ερωτικές φαντασιώσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σεξουαλικότητας και πολλές φορές λειτουργούν διεγερτικά. Μάλιστα εάν το ζευγάρι έχει μάθει να συζητάει και να μοιράζεται ανοιχτά τις φαντασιώσεις του μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην επαφή και να ενισχύσει το σεξουαλικό του ενδιαφέρον. Από την άλλη μεριά όμως οι ειδικοί επισημαίνουν πως όταν κάποιος φαντασιώνεται ένα άλλο άτομο κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να είναι επικίνδυνο για τη σχέση. Και αυτό γιατί η φαντασία πολλές φορές γίνεται πραγματικότητα. 

Με απλά λόγια εάν φαντασιώνεστε συχνά κάποιον άλλον κατά τη διάρκεια της πράξη, δεν είστε πλέον συναισθηματικά δεμένοι με τον σύντροφό σας, γιατί τον έχετε αντικαταστήσει με τη φαντασία σας με κάποιο άλλο άτομο. Η σεξουαλική επιθυμία, το πάθος και η ένταση μπορούν να ενισχυθούν, αλλά αυτό που έχει χαθεί είναι η συναισθηματική και η πνευματική οικειότητα. 

Μπορεί να προσπαθείτε να διαχωρίσετε το φανταστικό από το πραγματικό, όμως πολλές φορές εάν μπει το τρίτο πρόσωπο έστω και στη φαντασία σας, έχει χαθεί η συναισθηματική σύνδεση με τον τωρινό σας σύντροφο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.