WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς θα επιβιώσει η σχέση σας στις ημέρες του κορωνοϊού


24 Μαρτίου 2020

Πώς θα επιβιώσει η σχέση σας στις ημέρες του κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός που έχει εισβάλει τον τελευταίο καιρό για τα καλά στη ζωή μας,  μας έχει κάνει όλους να μένουμε σπίτι και αυτή είναι η στάση που πρέπει να κρατήσουμε με σκοπό να μειώσουμε τα κρούσματα. Τι επίδραση όμως έχει στη σχέση μας;

Δυστυχώς η καραντίνα δεν βάζει σε κρίση μόνο τη σχέση με τον εαυτό μας, αλλά και με τον σύντροφό μας. Κάποιες σχέσεις μπορεί να βγουν πιο δυνατές από αυτή τη δοκιμασία, αλλά κάποιες μπορεί να μην επιβιώσουν. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα θεμέλια που έχει βάλει το κάθε ζευγάρι, γιατί αυτές οι περίεργες συνθήκες μπορεί να φέρουν στην επιφάνεια προβλήματα που μέχρι τώρα ήταν καλά κρυμμένα. 

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι θα φτάσουν στον χωρισμό. Γιατί ευτυχώς υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνατε και να προστατεύσετε τη σχέση σας και να διαφυλάξετε τη ψυχική σας υγεία. 

Δημιουργείστε τον δικό σας προσωπικό χώρο. 

Είναι σημαντικό ο καθένας να έχει τον ιδιωτικό του χώρο, ακόμα και εάν μένετε σε ένα μικρό σπίτι. Μπορείτε να καθίσετε μόνοι σας στο υπνοδωμάτιο και να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, ενώ ο σύντροφό ςσας βρίσκεται στο σαλόνι. 

Δείτε όλη αυτή την κατάσταση σαν μια ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά.

Σίγουρα μέχρι τώρα γκρινιάζετε ότι δεν έχετε χρόνο να περνάτε με τον σύντροφό σας και ότι η ρουτίνα είχε εισβάλει στη σχέση σας. Τώρα λοιπόν έφτασε τη στιγμή για να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί. Να κάνετε ουσιαστικές συζητήσεις, να δείτε ταινίες, να μαγειρέψετε παρέα, να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια, να συναρμολογήσετε παζλ και να θυμηθείτε όλα όσα σας έφεραν κάποτε κοντά.

Βελτιώστε την ερωτική σας ζωή.

Η καραντίνα μπορεί να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για να αναθερμάνετε την ερωτική σας ζωή.  Εάν είστε και οι δυο υγιείς μπορείτε να βρείτε καινούριους τρόπους για να έρθετε ερωτικά πιο κοντά. 

Τέλος είναι σημαντικό να μάθετε να διαχειρίζεστε τον θυμό σας. 

Υπό φυσιολογικές συνθήκες κάθε φορά που τσακωνόσασταν μπορεί να πηγαίνατε μια βόλτα ή στο γυμναστήριο. Τώρα όμως αυτό δεν γίνεται, γι αυτό πρέπει να βρείτε άλλες επιλογές για να εκτονώσετε τον θυμό σας και τα αρνητικά συναισθήματα. Κάθε φορά που νιώθετε ότι η κατάσταση ξεφεύγει μπορείτε να κάνετε γιόγκα, να ακούσετε μουσική, να ζωγραφίσετε και να διαβάσετε ένα βιβλίο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.