Το μυστικό για καλύτερο σεξ

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Περίπου το 40% των γυναικών, αλλά και μεγάλο ποσοστό των αντρών ανέφεραν ότι αυνανίζονται, σύμφωνα με την Εθνική Έρευνα Σεξουαλικής Υγείας και Συμπεριφοράς - απλά δεν μιλάνε γι 'αυτό.

Όμως πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο αυνανισμός είναι ένα σημάδι δυσαρέσκειας, μοναξιάς ή οτιδήποτε άλλο αρνητικό. Αλλά αυτή η αντίληψη είναι λάθος, γιατί η επαφή με τον εαυτό σας μπορεί να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και τη σεξουαλική αυτοπεποίθηση, βοηθώντας να επικοινωνείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να απολαμβάνετε τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση στο σεξ με έναν σύντροφο. Με άλλα λόγια, ο αυνανισμός μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί ποτέ στη σεξουαλική σας ζωή.

Η εκμάθηση του τρόπου με τον οποίο το σώμα σας ανταποκρίνεται σε διαφορετικούς τύπους επαφής, είναι αυτό που χρειάζεστε, για να καταφέρετε να φτάσετε σε οργασμό. Ο αυνανισμός είναι ένας τρόπος για να εξερευνήσετε το σώμα σας και να μπορέσετε να φτάσετε στην κορύφωση όταν είστε μαζί με τον σύντροφό σας.

Εκτός από το κλειδί για καλύτερο σεξ, ο αυνανισμός κάνει καλό.

Ανακουφίζει τον πονοκέφαλο.

Οι πονοκέφαλοι σας μπορούν πλέον να φύγουν με τη βοήθεια του αυνανισμού. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι όταν αυνανίζεστε, μια χημική ουσία που ονομάζεται ωκυτοκίνη απελευθερώνεται στο σώμα σας, η οποία δρα ως φυσικός ανακουφιστής πόνου, μειώνοντας τον πονοκέφαλο. Ο οργασμός από τον αυνανισμό απελευθερώνει ενδορφίνες και ορμόνες που βοηθούν στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου.

Μειώνει το άγχος.

Έχει αποδειχθεί ότι ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του άγχους. Αυτό συνδέεται εν μέρει με την απελευθέρωση ενώσεων που δημιουργούν ευφορία και μας χαλαρώνουν. 

Βελτιώνει τη διάθεση.

Ο αυνανισμός προκαλεί την έκκριση ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, η οποία είναι μια φυσική ένωση που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού και μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας εκπληκτικά.

Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Μια μελέτη από ένα Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών της Αυστραλίας έδειξε ότι οι άνδρες που αυνανίζονται περίπου 5 φορές την εβδομάδα έχουν 30% χαμηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη. 

Βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος.

Ένα άλλο σημαντικό όφελος του αυνανισμού είναι ότι βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος που εκκρίνεται από το σώμα, σύμφωνα με μελέτες.

Προάγει τον ύπνο.

Ο αυνανισμός έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην προώθηση ενός υγιούς κύκλου ύπνου και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Όταν αυνανίζεστε, η πίεση στο σώμα σας μειώνεται και παράγεται μια χημική ουσία που ονομάζεται ενδορφίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για να μειώσει το άγχος και να αυξήσει τη χαλάρωση, επιτρέποντάς σας να κοιμηθείτε.

Αποτρέπει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού.

Ένα από τα βασικά οφέλη για την υγεία του αυνανισμού για τις γυναίκες είναι ότι βοηθά στην αποτροπή όλων των τύπων λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος . Όταν αυνανίζεστε, τα παλιά βακτήρια από τον τράχηλο εξαφανίζονται, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο λοιμώξεων. 

Μειώνει τον πόνο κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως.

Ο αυνανισμός έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση των εμμηνορροϊκών κραμπών και επίσης προάγει την αύξηση της ροής του αίματος κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Αφεθείτε στο ταξίδι του έρωτα και πειραματιστείτε με τον εαυτό σας καθώς και με τον αγαπημένο σας. Ο αυνανισμός είναι μέρος μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα