WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Make Up Sex: Τι είναι και πώς μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σας


27 Μαΐου 2020

Make Up Sex: Τι είναι και πώς μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σας

Μετά από μια μεγάλη διαμάχη με τον σύντροφό σας, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ηρεμίσετε. Μπορεί να μείνετε θυμωμένοι, να συζητήσετε τι συνέβη και να εργαστείτε για τη βελτίωση των πραγμάτων - ή μπορείτε να κάνετε Make Up Sex. Εάν επιλέξετε να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή, ίσως διαπιστώσετε ότι είναι το πιο έντονο, παθιασμένο σεξ που έχετε ζήσει ποτέ. 

Όλα αυτά τα συναισθήματα που αναδεύτηκαν κατά τη διάρκεια του τσακωμού, βρίσκουν μια νέα έκφραση και συναισθήματα που δεν είχαν εκφραστεί και μπορούν να εκτοξεύσουν το πάθος. 

Το Make Up Sex είναι το γνωστό σεξ της συμφιλίωσης και αποτελεί ίσως μια από τις πιο ευχάριστες και πιο ανακουφιστικές μορφές σεξ. Είναι ένας τρόπος να δείξετε ο ένας στον άλλο ότι εξακολουθείτε να αγαπιέστε, ανεξάρτητα από το τι είπατε ή κάνατε. Αυτό το έντονο επίπεδο οικειότητας είναι ένας τρόπος για να δείξετε και να λάβετε αγάπη από τον σύντροφό σας. Το συναισθηματικό βάρος που φέρνει, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σαν να είναι το καλύτερο σεξ που είχατε ποτέ. 

Όταν οι άνθρωποι έχουν πει ή κάνουν πράγματα που μετανιώνουν, το σεξ μπορεί να έχει έναν θεραπευτικό ρόλο στη σχέση, καθησυχάζοντας και παρηγορώντας και τους δύο συντρόφους και επιτρέποντάς τους να προχωρήσουν. 

Όμως, εκτός από φανταστικό το Make Up Sex, μπορεί να έχει και επιζήμια αποτελέσματα. 

Μπορεί να καλύψει την καταχρηστική συμπεριφορά. 

Εάν ένας σύντροφος συμπεριφέρεται σταθερά με καταχρηστικό τρόπο και στη συνέχεια χρησιμοποιεί το σεξ για να φτιάξει τα πράγματα, μπορεί να το χρησιμοποιεί για να καλύψει το επίπεδο κακοποίησης που συμβαίνει σε αυτήν τη σχέση. Αυτός ο τύπος συμπεριφοράς μπορεί να γίνει εξαιρετικά χειραγωγητικός.

Μπορεί να κρατήσει δύο άτομα δεμένα σε μια κακή σχέση.

Λόγω της συναισθηματικής έντασης του Make Up Sex, μπορεί να κρύψει τις ρωγμές σε μια σχέση για εκπληκτικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της διαφοράς στις αξίες και στις προσδοκίες της ζωής, αλλά αν το σεξ είναι αρκετά καλό, το ζευγάρι μπορεί να συνεχίσει να παραμένει μαζί. 

Μπορεί να βλάψει την αυτοεκτίμηση.

Το καλό σεξ μπορεί να σας κάνει να νιώσετε αγαπημένοι και αποδεκτοί. Όταν κάποιος έχει κυρίαρχο ρόλο σε μια σχέση, μπορεί να χρησιμοποιεί το σεξ ως εργαλείο για να σας χειραγωγήσει και να σας κρατήσει εκεί που θέλει, με αποτέλεσμα  να καταλήξετε να αισθάνεστε άσχημα για τον εαυτό σας. 

Το Make Up Sex σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τον κάθε άνθρωπο. Για κάποιους μπορεί να είναι μια έκφραση αγάπης. Κάποιοι άλλοι μπορεί να χρειάζονται αυτή την έκφραση αγάπης για να αισθανθούν ότι τους αγαπάνε. Ένας σύντροφος μπορεί να υποψιάζεται ότι η σχέση χρειάζεται πολύ βαθύτερη δουλειά, ενώ ένας άλλος βασίζεται στο Make Up Sex για να καλύψει τις ρωγμές. 

Εάν έχετε ταυτιστεί με ορισμένα από τα παραπάνω και εάν αισθάνεστε ότι υπάρχει ένα μοτίβο που μπορεί να είναι ανθυγιεινό για τη σχέση σας, ίσως πρέπει να βρείτε τρόπους αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων και να αναζητήσετε την κατάλληλη βοήθεια. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.