WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς θα ξεπεράσετε την απιστία είτε μείνετε στη σχέση είτε αποφασίσετε να χωρίσετε


13 Αυγούστου 2020

Πώς θα ξεπεράσετε την απιστία είτε μείνετε στη σχέση είτε αποφασίσετε να χωρίσετε

Η απιστία μπορεί να συμβεί στον καθένα και είναι πάντα αρκετά επώδυνη. Και δεν έχει σημασία εάν έγινε μόνο μια φορά ή περισσότερο, όποια και εάν είναι η διάρκεια η απιστία φέρνει συναισθήματα προδοσίας, θυμού και θλίψης. 

Αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει ξέρετε, είναι ότι με τον χρόνο και την υπομονή, η θεραπεία είναι δυνατή, είτε χωρίσετε είτε παραμείνετε στη σχέση. 

Παρακάτω, οι ειδικοί παρέχουν μερικά βήματα για να σας βοηθήσουν να επουλωθείτε αφού εξαπατηθείτε, ώστε να μπορείτε να προχωρήσετε - με ή χωρίς τον σύντροφό σας.

Αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε.

Αντί να κατηγορείτε συνέχεια τον σύντροφό σας, είναι σημαντικό να απομακρυνθείτε για λίγο και να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας.  Αφιερώστε τον χρόνο που χρειάζεστε για ξεπεράσετε το σοκ και να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά. Ο χρόνος δεν θεραπεύει όλες τις πληγές - ωστόσο, θα σας δώσει κάποια προοπτική. Εξάλλου δεν θέλετε να πάρετε βιαστικές αποφάσεις, εξαιτίας του θυμού και του πόνου, που μπορεί αργότερα να μετανιώσετε. 
 
Πάρτε υποστήριξη από κάποιο αγαπημένο πρόσωπο ή επαγγελματία.

Η απιστία είναι μια ιδιαίτερα μοναχική εμπειρία. Ενώ μπορείτε να επωφεληθείτε από την εσωτερική δουλειά με τον εαυτό σας, χρειάζεστε επίσης και άλλους ανθρώπους για να στηριχθείτε επάνω τους. Όσο και αν δεν θέλετε να μοιραστείτε αυτό που περνάτε, εάν ανοιχτείτε σε έναν αξιόπιστο φίλο ή μέλος της οικογένειας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε πιο εύκολα την απιστία. Εάν επιλέξετε να αντιμετωπίσετε την απιστία μόνοι σας μπορεί να οδηγηθείτε σε περισσότερο πόνο στο μέλλον.

Ρωτήστε τον εαυτό σας αν αξίζει να αγωνιστείτε για τη σχέση.

Η απιστία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο σύντροφός ας δεν σας αγαπάει. Γι αυτό εάν η σχέση ήταν πολύ καλή πριν από την απιστία, ίσως αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Σε μια μελέτη όταν ρωτήθηκαν οι συμμετέχοντες γιατί απίστησαν, απάντησαν ότι δεν το έκαναν για να βρουν ένα άλλο άτομο, αλλά επειδή ήθελαν αν βρουν έναν άλλο εαυτό. 

Από την άλλη πλευρά, η απιστία μπορεί να είναι ο καταλύτης που θα σας βοηθήσει να δείτε ότι η σχέση που είχατε μέχρι τώρα, δεν άξιζε.

Επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας.

Είναι δελεαστικό να κλειστείτε στον εαυτό σας, όταν είστε πληγωμένοι, αλλά η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για να νιώσετε καλύτερα μετά από μια απιστία. Εάν θέλετε να μείνετε με τον σύντροφό σας, ο διάλογος μπορεί να σας βοηθήσει. Μπορεί επίσης να θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες του τι συνέβη, προτού προχωρήσετε, είτε μόνοι σας είτε μαζί. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.