WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 λόγοι που οι γυναίκες πονούν μετά την ερωτική πράξη και τι πρέπει να κάνουν για αυτό


16 Αυγούστου 2020

6 λόγοι που οι γυναίκες πονούν μετά την ερωτική πράξη και τι πρέπει να κάνουν για αυτό

Μόλις ολοκληρώσατε τη σεξουαλική πράξη, όμως αντί να νιώθετε ευχάριστά, συνειδητοποιείτε ότι πονάτε. Ίσως νιώθετε πόνο στον κόλπο ή έχετε μια αίσθηση καψίματος πιο κοντά στο αιδοίο σας. Ό, τι συμβαίνει, ξέρετε ότι δεν είναι φυσιολογικό. 

Το σεξ υποτίθεται ότι σας κάνετε να νιώθετε όμορφα, δεν σας αφήνει μια αίσθηση ταλαιπωρίας. 
Όμως ο πόνος μετά το σεξ είναι πιο συχνός από ό, τι νομίζετε. Μία στις τρεις γυναίκες πονάνε κατά τη διάρκεια ή μετά τη σεξουαλική επαφή. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δείτε μερικούς λόγους που μπορεί να πονάτε. 

Έχετε λοίμωξη του ουροποιητικό συστήματος.

Μια στις πέντε γυναίκες εμφανίζει λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος  σε κάποια στιγμή της ζωής. Ο πόνος μέσα και γύρω από την ηβική περιοχή είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα. 
 

Τι πρέπει να κάνετε: Εάν έχετε και άλλα συμπτώματα, όπως πόνο κατά την ούρηση, ενημερώστε το γιατρό σας. Η ανακούφιση μπορεί να είναι μόνο η συνταγή αντιβιοτικών.


Το πέος του συντρόφου σας είναι πολύ μεγάλο.

Εδώ είναι η στιγμή που το μέγεθος έχει σημασία. Η ανατομία παίζει σημαντικό ρόλο στον πόνο μετά το σεξ. Εάν ο σύντροφός σας είναι αρκετά προικισμένος μπορεί να κάνει δυσάρεστη τη σεξουαλική πράξη. 

Τι να κάνετε: Πειραματιστείτε με θέσεις που δεν σας προκαλούν πόνο. 

Έχετε ενδομητρίωση

Εκτιμάται ότι μία στις δέκα γυναίκες έχει ενδομητρίωση, μια κατάσταση που σημαίνει την ύπαρξη κυττάρων του ενδομητρίου εκτός μήτρας. Τέτοια κύτταρα μπορούν να παρασυρθούν με το αίμα της περιόδου και να εμφυτευθούν σε διαφορά σημεία της πυέλου. Σάλπιγγες, ωοθήκες, περιτόναιο, παχύ έντερο και ουροδόχος κύστη είναι πιθανά όργανα στόχοι. Έτσι, προκύπτουν οι κύστες στις ωοθήκες που ονομάζουμε "σοκολατοειδείς" λόγω του χρώματος που αποκτά το αίμα μετά από κάποιο διάστημα. Εάν οι προσκολλήσεις των ιστών βρίσκονται πίσω από τον κόλπο, το διεισδυτικό σεξ μπορεί να οδηγήσει σε πόνο. Δεν πονάνε όλες οι γυναίκες με ενδομητρίωση κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ. 

Τι μπορείτε να κάνετε: Η ενδομητρίωση δεν είναι ιάσιμη, αλλά η φαρμακευτική αγωγή και η χειρουργική επέμβαση μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα, οπότε ενημερώστε το γιατρό σας.

Είστε αλλεργικές στο σπέρμα του συντρόφου σας.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο, αλλά η αλλεργία στο σπέρμα είναι πραγματική. Έτσι 40.000 γυναίκες στις ΗΠΑ είναι αλλεργικές στο  σπέρμα, σύμφωνα με μια  ανασκόπηση της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι.

Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το είδος αλλεργικής αντίδρασης, τα συμπτώματά μπορεί να είναι τοπικά (όπως οίδημα ή φαγούρα) ή συστηματικά. Οι γυναίκες μπορεί να αισθάνονται καύση ακόμη και να έχουν ολικές αντιδράσεις όπως ρίγη, πυρετό και χαμηλή αρτηριακή πίεση. Εάν κάνετε σεξ με προφυλακτικό και δεν έχετε κανένα από αυτά τα συμπτώματα, η αλλεργία μπορεί να είναι ο ένοχος.

Τι να κάνετε: Ένας γιατρός μπορεί να πραγματοποιήσει εξετάσεις, για να σας δώσει μια πιο σωστή διάγνωση. Η θεραπεία περιλαμβάνει φάρμακα. 

Δεν ξυπνήσατε αρκετά πριν το σεξ.

Ερεθισμούς που προκαλούνται από την έλλειψη λίπανσης κατά τη συνουσία είναι ο υπ 'αριθμόν ένα αιτία πόνου μετά το σεξ.

Τι πρέπει να κάνετε: Πριν από τη σεξουαλική επαφή, φροντίστε να απολαύσετε πολλά ερωτικά παιχνίδια - αρκετά ώστε ο κόλπος σας να λιπανθεί επαρκώς. Η λίπανση του κόλπου μπορεί επίσης να επηρεαστεί από την εγκυμοσύνη, το θηλασμό ακόμη και από τα φάρμακα που παίρνετε. Επομένως, εάν χρειάζεστε βοήθεια, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό με βάση το νερό ή τη σιλικόνη. 

Το σεξ σας ήταν πολύ έντονο.

Το πάθος και ο ενθουσιασμός κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης μπορεί να ασκήσουν επιπλέον πίεση στον κόλπο και αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει πόνο. 

Τι πρέπει να κάνετε: Να ενημερώνετε πάντα τον σύντροφό σας εφόσον νιώθετε ότι πονάτε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.