WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι να κάνετε εάν ο σύντροφός σας θέλει να εντάξει και τρίτο πρόσωπο στη σχέση σας


10 Σεπτεμβρίου 2020

Τι να κάνετε εάν ο σύντροφός σας θέλει να εντάξει και τρίτο πρόσωπο στη σχέση σας

Ménage à trois, threeway, triad, groupsex, threesome, τρίο- όπως και αν το ονομάσετε, ένα επιβλητικό 87 % των Αμερικανών γυναικών και 95% των Αμερικανών ανδρών φαντασιώνονται ότι κάνουν σεξ με περισσότερους από έναν συντρόφους, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητή του σεξ, Justin Lehmiller, Ph.D. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο το 14% των ανθρώπων είχε πράγματι ένα τρίο.

Ενώ, φυσικά, υπάρχουν πράγματα που μπορεί να φανταστείτε ότι δεν θέλετε στην πραγματικότητα να δοκιμάσετε, αυτοί οι αριθμοί υποδηλώνουν ότι το εμπόδιο μεταξύ της επιθυμίας ενός τρίου και της πραγματικότητας είναι πολύ κοντά και ταυτόχρονα πολύ μακριά. 

Γιατί όμως μπορεί κάποιος να θέλει να έχει ένα τρίο;

Ένα τρίο έχει κάποια προφανή οφέλη, αλλά και κάποια λιγότερο προφανή οφέλη. Εάν δεν έχετε σχέση μπορείτε να απολαύσετε το σεξ χωρίς συναισθηματική προσκόλληση. Και αν οι άλλοι δύο εραστές στο τέλος παντρευτούν, είχατε τη χαρά να τους βοηθήσετε να φτιάξουν τη σεξουαλική τους ζωή ή να εκπληρώσουν μια φαντασία.

Όσο για το εάν είστε δεσμευμένος το τρίο μπορεί να φέρει στη σχέση σας μεγαλύτερη ευχαρίστηση, βελτιωμένη επικοινωνία και ευκαιρία να πειραματιστείτε. 

Συμβουλές για το πώς να έχετε ένα υγιές τρίο. 

Συζητήστε γιατί θέλετε να έχετε ένα τρίο.

Το νούμερο ένα λάθος είναι ότι τα ζευγάρια θέλουν να κάνουν τρίο για λάθος λόγο. Ένα τρίο, για παράδειγμα, δεν πρόκειται να διορθώσει τη σχέση σας, αντιθέτως θα επισημάνει τα προβλήματα που έχετε. 

Θέλετε να έχετε ένα τρίο για να ζήσετε τη χαρά; Για να μάθετε περισσότερα για το σώμα σας και την ικανότητά του για απόλαυση; Για να εξερευνήσετε τη σεξουαλικότητά σας σε ένα ασφαλές, συναινετικό πλαίσιο; Αυτοί είναι όλοι ισχυροί λόγοι για να έχετε ένα τρίο.

Βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο σύντροφός σας σκέφτεστε το ίδιο.

Εάν ο σύντροφός σας, σας παρουσιάσει την ιδέα, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι θέλετε πραγματικά και οι δυο να έχετε ένα τρίο και δεν προσπαθείτε απλώς να βοηθήσετε τη σχέση σας ή να ευχαριστήσετε τον σύντροφό σας. Μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε:

Ποιοι οι είναι οι πραγματικοί λόγοι που θέλετε ένα τρίο;

Ελπίζετε ότι το τρίο θα γίνει μέρος της σεξουαλικής σας ζωής;

Έχετε μια συγκεκριμένη φαντασία που θέλετε να παίξετε;

Ίσως αναρωτιέστε: Λοιπόν, τι γίνεται αν μόνο ένας από τους δυο θέλει να έχει ένα τρίο; Κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται ότι πρέπει να θυσιάσει τη δική του συναισθηματική ή σωματική ασφάλεια ή άνεση για χάρη κάποιου άλλου. Κάνοντας κάτι που δεν θέλετε να κάνετε, επειδή αισθάνεστε υποχρεωμένοι να το κάνετε, θα οδηγήσει σε σύγχυση, δυσαρέσκεια και απογοήτευση.

Κάντε έρευνα.

Ξέρουμε, ξέρουμε, το να κάνετε έρευνα μπορεί να ακούγεται σαν ένα άσχημο ξεκίνημα. Αλλά κάνοντας ένα τρίο θα αλλάξει τη σχέση σας με τον σύντροφό σας. Τώρα, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά όταν ένα μονογαμικό ζευγάρι έχει ένα τρίο, πειραματίζεται με το τι σημαίνει η μονογαμία για εκείνους. Και αυτό δεν είναι κάτι που θέλετε να το πάρετε ελαφρά.

Εκφράστε με ακρίβεια αυτό που ψάχνετε σε αυτήν την εμπειρία.

Εάν δεν μπορείτε να είστε ειλικρινείς σχετικά με τις προσδοκίες σας και τις επιθυμίες σας, μάλλον δεν είστε έτοιμοι να έχετε ένα τρίο.

Γνωρίστε ο ένας τον άλλον.

Το τρίο είναι κάτι περισσότερο από μια σεξουαλική επαφή. Είναι επίσης μια συλλογή επιθυμιών, προσωπικοτήτων, συναισθημάτων και αναγκών. Η επικοινωνία θα σας δώσει περισσότερο χρόνο για να μάθετε τις επιθυμίες κάποιου άλλου.

Συζητήστε για τα όρια.

Κάντε τις παρακάτω ερωτήσεις:

Ποιες σεξουαλικές πράξεις είναι εντός ή εκτός ορίων;

Τι φαντασιώσεις έχετε;

Πώς φαντάζεστε να εξελίσσεται η νύχτα;

Είστε ανοιχτοί σε μια συναισθηματική σχέση;

Πώς οραματίζεστε το τέλος της βραδιάς; 

Εάν εσείς και ο σύντροφός σας έχετε καθορίσει κανόνες σχετικά με το ποιος μπορεί και δεν μπορεί να κάνει πράγματα, φροντίστε να το γνωστοποιήσετε και στο τρίτο άτομο.

Θυμηθείτε: Τα όρια περιλαμβάνουν πρακτικές ασφαλούς σεξ.

Η συζήτηση πρακτικών ασφαλέστερου σεξ είναι σημαντική. Το ασφαλές σεξ δεν μπορεί να είναι ευθύνη ενός μόνο ατόμου. Πρέπει να αποφασίσετε όλοι μαζί τις προφυλάξεις που θα πάρετε και που φυσικά είναι σημαντικό να πάρετε. 

Διαλέξτε μια ασφαλή λέξη.

Ο καθορισμός ασφαλών λέξεων εκ των προτέρων είναι εξαιρετικά σημαντικός. Σας δίνει την ευκαιρία να πείτε" time out "εάν ξεκινήσει κάτι που δε νιώθετε άνετα. Φυσικά, μόνο και μόνο επειδή έχετε μια λέξη, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επικοινωνείτε με πλήρεις προτάσεις. 

Μετά, μιλήστε γι' αυτό!

Μην προσποιηθείτε ότι δεν συνέβη. Εάν υπήρχαν στιγμές που ήταν ιδιαίτερα ευχάριστες για εσάς, μοιραστείτε τις. Εάν υπήρχαν στιγμές που νιώσατε ζήλια, να τις εκφράσετε, έτσι ώστε να μην κρατήσετε μέσα σας τα αρνητικά συναισθήματα.

Τέλος, αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε πραγματικά, εάν όλο αυτό σας έκανε πιο χαρούμενους και εάν θέλετε να το επαναλάβετε. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.