WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Έχετε ερωτήσεις για το σημείο G; Έχουμε τις απαντήσεις


12 Σεπτεμβρίου 2020

Έχετε ερωτήσεις για το σημείο G; Έχουμε τις απαντήσεις

Υπάρχει το σημείο G; Τι είναι; Πού βρίσκεται; Αυτές οι ερωτήσεις μπερδεύουν τους άνδρες και τις γυναίκες που αναζητούν ευχαρίστηση από τότε που το σημείο G εντοπίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1940 από τον Γερμανό ερευνητή Ernst Gräfenberg. 

Το 2012, μια επιστημονική ανασκόπηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ανατομική απόδειξη ότι κάθε άτομο έχει σημείο G, αλλά ανέκδοτα στοιχεία λένε ότι υπάρχει πράγματι μια συγκεκριμένη περιοχή μέσα στον κόλπο που, που όταν διεγείρεται, μπορεί να βοηθήσει να φτάσετε σε οργασμό.

Παρόλα αυτά, αυτό ήταν το 2012, και είμαστε στο 2020. Οι ερευνητές έχουν διανύσει πολύ δρόμο από τότε και υποθέτουν πως το σημείο G δεν είναι τόσο σημείο όσο (πιθανότατα) επέκταση της κλειτορίδας. Η κλειτορίδα εκτείνεται έως και πέντε ίντσες μέσα στο σώμα, γι 'αυτό οι ερευνητές αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το σημείο G ως κάτι που συνδέεται με άλλα μέρη της σεξουαλικής ανατομίας.

Με απλά λόγια, το σημείο G πιθανότατα υπάρχει, όμως δεν είναι μια ξεχωριστή, μυστηριώδης οντότητα, αλλά είναι μια άλλη ερωτογενής ζώνη που συνδέεται με την κλειτορίδα. Ωστόσο, πολλές γυναίκες δεν είναι πεπεισμένες ότι έχουν σημείο G. Όταν Βρετανοί ερευνητές ρώτησαν 1.800 γυναίκες αν πίστευαν ότι είχαν το σημείο G, μόνο το 56 τοις εκατό είπε ναι, κάτι που δεν είναι πολύ ενθαρρυντικό. 

Όμως ανεξάρτητα με το τι πιστεύουν οι γυναίκες, εάν ο άνδρας γνωρίζει να ψάξει με τον σωστό τρόπο το σημείο G, θα καταφέρει να προκαλέσει οργασμό στη σύντροφό του. 

Πώς να βρείτε το σημείο G

Παρόλο που δεν είναι ακόμα σαφές και υπάρχει συζήτηση σχετικά με το πού μπορεί να βρίσκεται το αμφιλεγόμενο σημείο ευχαρίστησης, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι βρίσκεται περίπου 2 ίντσες μέσα στον κόλπο, στην πάνω πλευρά του κολπικού τοιχώματος.

Είναι λοιπόν σημαντικό οι άνδρες να έχουν κατά νου ότι η κάθε γυναίκα θα χρειαστεί διαφορετικά επίπεδα πίεσης, ταχύτητας και τριβής για να φτάσει στο γλυκό σημείο ευχαρίστησης. Επίσης το σημείο G ανταποκρίνεται περισσότερο στην πίεση παρά στην τριβή. 

Τέλος αυτό που έχει σημασία είναι να πειραματίζεστε μαζί με τον σύντροφό και να βρείτε τις ερωτογενείς ζώνες σας, ώστε να έχετε τη μέγιστη ευχαρίστηση. 
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.