WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς θα καταλάβετε εάν ο σύντροφός σας θα σας απατήσει ξανά


8 Οκτωβρίου 2020

Πώς θα καταλάβετε εάν ο σύντροφός σας θα σας απατήσει ξανά

Η απιστία μπορεί να συμβεί στον καθένα και είναι πάντα αρκετά επώδυνη. Και δεν έχει σημασία εάν έγινε μόνο μια φορά ή περισσότερο, όποια και εάν είναι η διάρκεια η απιστία φέρνει συναισθήματα προδοσίας, θυμού και θλίψης.

Όμως υπάρχει και χειρότερο σενάριο, και αυτό είναι να έχετε συγχωρήσει τον άπιστο σύντροφο και να σας απατήσει ξανά. Και εάν και είναι αδύνατον να εγγυηθούμε αυτό δεν θα συμβεί, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σημάδια που μπορεί να σας δείξουν ότι θα απιστήσει ξανά στο μέλλον. 

Δεν μπορεί να σας εξηγήσει γιατί σας απάτησε. 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την πρόληψη της μελλοντικής απιστίας είναι να καταλάβετε γιατί κάποιος σας απάτησε την πρώτη φορά. Οι πιθανότητες είναι να υπάρχει ένας λόγος της απιστία, εκτός από την απλή προσέλκυση από κάποιον άλλο. Συνήθως υπάρχει μια υποκείμενη αιτία και πρέπει να την βρείτε. Εάν δεν μπορείτε να τη βρείτε ή αρνείται να σας εξηγήσει γιατί οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη, τότε η πόρτα είναι ανοιχτή για να το κάνει ξανά.

Επίπεδο ωριμότητας. 

Οι νέοι πολλές φορές απιστούν επειδή δεν έχουν ωριμάσει αρκετά για να καταλάβουν τις συνέπειες της πράξης τους σε μια σοβαρή σχέση. Για να είμαστε σαφείς, υπάρχει διαφορά μεταξύ ηλικίας και ωριμότητας. Δεν είναι απαραίτητα όλοι οι άνθρωποι ώριμοι στα 30 ή στα 40 τους. Εάν νιώθετε σημάδια ανωριμότητας στον σύντροφό σας, τότε μπορεί να μην μπορεί να σταματήσει τον εαυτό του ώστε να σας απατήσει ξανά στο μέλλον.

Δεν δείχνει να έχει τύψεις.

Όλοι συμφωνούμε πως η  «συγγνώμη» δεν είναι πάντα αρκετή, όταν πρόκειται για την απιστία. Δεν λέμε ότι πρέπει να τιμωρήσετε κάποιον, εάν αποφασίσετε να του δώσετε άλλη μια ευκαιρία, αλλά πρέπει να δείξει ότι νιώθει ενοχές και να προσπαθήσει να διορθώσει το λάθος του. Αν θέλει απλώς να πει «συγγνώμη» και να προχωρήσει, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να το ξανακάνει. Ωστόσο, εάν προσπαθήσει να κάνει κάτι, πέρα από μια συγγνώμη, αυτό σημαίνει ότι καταλαβαίνει το λάθος του.

Κατηγορεί τους άλλους. 

Δεν είναι ποτέ καλό σημάδι όταν κάποιος προσπαθεί να κατηγορήσει τους άλλους για τη δική του πράξη- την απιστία. Περιττό να πούμε πως είναι ακόμη χειρότερο όταν προσπαθεί να κατηγορήσει εσάς για αυτό που έπραξε.  Εάν δεν μπορεί να παραδεχτεί το λάθος του, τότε στο μυαλό του, δεν έκανε τίποτα λάθος. Εάν πιστεύει ότι δεν έκανε τίποτα λάθος, πιθανότατα θα το κάνει ξανά.

Η στάση ζωής.

 
Οι άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει πιστεύοντας ότι μπορούν να ξεφύγουν από οτιδήποτε, τότε είναι πιο πιθανό να απιστήσουν ξανά στο μέλλον. Και το επικίνδυνο είναι πως θα το ξανακάνουν, γιατί το γεγονός ότι τους καταλάβατε δεν είναι εμπόδιο για εκείνους. 

Είναι ακόμα σε επαφή με το άλλο άτομο. 

Αν έχει σχέση, τότε είναι φανερό πως δεν πρόκειται να διακόψει την επαφή. Αλλά ακόμα και εάν δεν έχει σχέση, αλλά συναντάει το άλλο άτομο στην εργασία ή εξακολουθούν να είναι στην ίδια παρέα, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξανασυμβεί η απιστία στο μέλλον.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.