WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Cushioning: Η νέα επικίνδυνη τάση στις σχέσεις που μας έχει ανησυχήσει


18 Οκτωβρίου 2020

Cushioning: Η νέα επικίνδυνη τάση στις σχέσεις που μας έχει ανησυχήσει

Σήμερα θα μιλήσουμε για μια νέα τάση που επικρατεί στις διαπροσωπικές σχέσεις και ονομάζεται Cushioning. 

Πιο συγκεκριμένα το Cushioning είναι όταν κάποιος βρίσκεται σε μια σχέση, αλλά ταυτόχρονα φλερτάρει και με άλλους ανθρώπους, σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνει σχέση εφόσον τελειώσει αυτή που ήδη έχει. Κοινώς θέλει να έχει έτοιμο ένα «μαξιλάρι», εξού και το Cushioning όπου Cushion σημαίνει μαξιλάρι, με σκοπό να πέσει να στα μαλακά, όταν χωρίσει. 

Το Cushioning, είναι μια τακτική αποφυγής, ένας τρόπος για να μην πληγωθείτε και να μη νιώθετε ευάλωτοι. Αλλά όταν κάποιος παίρνει μέτρα για να αποφύγει τα πιθανά αρνητικά συναισθήματα που σχετίζονται με τις σχέσεις, καταλήγει να χάνει και όλα τα θετικά. 

Στην πραγματικότητα δεν μιλάμε για κάτι καινούριο, καθώς η πλατωνική απιστία υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Όμως το cushioning είναι μια τάση της εποχής, λόγω της συμμετοχής των κοινωνικών δικτύων. Πλέον ο καθένας μπορεί να φλερτάρει με οποιονδήποτε χάρη στα social media, με την ελπίδα πως ο σύντροφός του δεν θα το μάθει ποτέ.

Πώς να αντισταθείτε στον πειρασμό να κάνετε και εσείς Cushioning

Προσπαθήστε να καταλάβετε τον λόγο που αισθάνεστε ανασφαλείς στη σχέση σας

Έχετε περάσει κάποιες αρνητικές εμπειρίες στο παρελθόν ή νιώθετε ότι κάτι λείπει; Μπορεί να θέλετε να ζητήσετε εξωτερική βοήθεια ή συμβουλευτική εάν πιστεύετε ότι το παρελθόν σας δεν σας επιτρέπει να προχωρήσετε.

Συζητήστε το πρόβλημα με τον σύντροφό σας

Θέλετε ο σύντροφός σας να παρακολουθεί την αγαπημένη σας ταινία μαζί σας μερικές φορές ή να  σας ρωτάει για τη μέρα σας μετά τη δουλειά; Αντί να παραπονεθείτε σε κάποιον τρίτο- και να βασιστείτε σε εκείνον για συναισθηματική υποστήριξη - δοκιμάστε να μιλήσετε με τον σύντροφό σας και να αντιμετωπίσετε τις ανησυχίες σας μαζί του. 

Θέστε όρια στη φιλία

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο άντρες και γυναίκες δεν μπορούν να είναι φίλοι, αλλά αν υπάρχει κάποια έλξη τότε δεν υπάρχει φιλία. Να μάθετε να βάζετε όρια και να μην τα ξεπερνάτε. 

Αφεθείτε…

Ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι είναι προς όφελός σας να λάβετε τα μέτρα σας για να μην πληγωθείτε, ωστόσο όταν πρόκειται για την αγάπη δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Αν δεν επενδύσετε ποτέ πλήρως στη σχέση σας και δεν αφήσετε τον εαυτό σας να ερωτευτεί, τότε η αποτυχία είναι σίγουρη. 

Τέλος μην ξεχνάτε πως η ειλικρίνεια και η επικοινωνία είναι το α και το ω σε μια σχέση. Αν νιώθετε πως υπάρχει πρόβλημα, τότε πρέπει να το συζητήσετε με τον σύντροφό σας και να βρείτε μαζί τη λύση. Αν από την άλλη μεριά πιστεύετε πως ο χωρισμός είναι μονόδρομος, πάρτε αυτή τη δύσκολη απόφαση και προχωρήσετε τη ζωή σας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.