WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι να κάνετε εάν ο σύντροφός σας, σας ζητήσει να του δώσετε περισσότερο προσωπικό χώρο


2 Φεβρουαρίου 2021

Τι να κάνετε εάν ο σύντροφός σας, σας ζητήσει να του δώσετε περισσότερο προσωπικό χώρο

Ο προσωπικός χώρος είναι απαραίτητος για κάθε άτομο, καθώς όλοι μας χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας. Εάν είστε σε μια σχέση και ο σύντροφός σας σας λέει ότι χρειάζεται χώρο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς το να δώσετε στους ανθρώπους περισσότερο χρόνο για τον εαυτό τους μπορεί να είναι υγιές για τη σχέση σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, πρέπει να διατηρείτε τα πράγματα σε ισορροπημένα για να βεβαιωθείτε ότι θα έχει μόνο θετικές επιπτώσεις στην ερωτική σας ζωή.

Προσπαθήστε να κατανοήσετε τις ανάγκες του συντρόφου σας.

Εάν ο σύντροφός σας, σας σας πει ότι χρειάζεται περισσότερο χώρο, προσπαθήστε να μιλήσετε για αυτό και να μάθετε τον λόγο. Δεν είναι πάντα εξαιτίας σας, οπότε μην αμυνθείτε. Μπορεί να περνάει μια αγχωτική περίοδο στη δουλειά ή να αισθάνεται ότι χρειάζεται να κάνει παρέα με τους φίλους του περισσότερο ή απλά θέλει να περάσει λίγο χρόνο κάνοντας πράγματα που του αρέσουν.

Η κατανόηση του λόγου, σας επιτρέπει να μάθετε πόσο χώρο μπορείτε να δώσετε στον σύντροφό σας και να διατηρήσετε τη σχέση σας υγιής.

Σας επηρεάζει αρνητικά αυτή η απαίτηση;

Μόλις ο σύντροφός σας, σας πει τον λόγο για τον οποίο θέλει περισσότερο προσωπικό χώρο, προσπαθήστε να καταλάβετε τι χρειάζεται. Το να γνωρίζετε τι έχει ανάγκη, θα σας βοηθήσει να μάθετε αν υπάρχει κάτι που κάνατε λάθος αλλά και πόσο χρόνο χρειάζεται.

Εάν για παράδειγμα ο σύντροφός σας θέλει περισσότερο χρόνο για τα χόμπι του, μπορείτε να προγραμματίσετε συγκεκριμένες ημέρες κατά τις οποίες μπορεί να κάνει ό, τι του αρέσει. 

Μην αφήσετε τον χώρο να γίνει απόσταση

Όταν προσφέρετε στον σύντροφό σας τον χώρο που χρειάζεται, η κατάσταση μπορεί να γίνει λίγο παράξενη και μπορεί να νιώθετε σαν να απομακρύνεστε ο ένας από τον άλλο. Για να το αποφύγετε αυτό, πρέπει να διατηρήσετε τις ισορροπίες. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρξει απόσταση ανάμεσα σας. 

Μην αφήσετε αυτήν την απόφαση να επηρεάσει τη σχέση σας

Όταν σκέφτεστε να προσφέρετε περισσότερο χώρο στον σύντροφό σας, πρέπει να αποφασίσετε ανάλογα με την προσωπικότητά του. Φυσικά, δίνοντας σε κάποιον περισσότερο προσωπικό χώρο μπορεί να είναι υγιές για τη σχέση σας, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν το χρησιμοποιεί για να σας απατήσει ή για να κάνει άλλα πράγματα που μπορεί να βλάψουν τη σχέση σας.

Συζητήστε με τον σύντροφό σας για τα πάντα και αφήστε τον να κάνει τα πράγματα που αγαπάει, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο, θα είστε πιο ευτυχισμένοι και η σχέση σας θα είναι πιο δυνατή.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.